IMG_20200101_125641.jpg (2.50 MB)

Když se spojí chuť opražených lískových ořechů a lanýžů, získáte dokonalý salát.

Suroviny

  • 350 g černé čočky beluga
  • 100 g lískových ořechů
  • 1 lžička soli
  • černý pepř
  • 2 lžíce lanýžového oleje
  • 2 lžíce plátků černého lanýže (za dobrou cenu koupíte naložené v oleji)
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 150 g anglické slaniny na plátky

Postup

Čočku uvařte v osolené vodě, podle návodu na obalu. Sceďte.

Ořechy dejte na plech, do trouby vyhřáté na 200 °C. Opečte asi 10 minut. Vyndejte ven, až slupky začnou hodně tmavnout. Oloupejte slupky. Ořechy nasekejte nadrobno.

Uvařenou čočku ochuťte lanýžovým olejem, balzamikovým octem, podle chuti solí a pepřem. Ideálně čerstvě mletým.

Přidejte na plátky nakrájené lanýže a nasekané lískové ořechy.

Promíchejte a dolaďte podle vlastní chuti.

Plátky anglické slaniny opečte dokřupava. 

Čočkový salát ozdobte křupavou slaninou a podávejte. 

Dobrou chuť přeje Elly.

Inspirace na skvělé čočkové saláty

Čočkový salát s cherry rajčaty

IMG_20190101_143626.jpg (94 KB)

Čočkový salát s vepřovou panenkou

cockovysalat.jpg (76 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama