Suroviny
4 pomeranče
miska špenátu
1 šalotka
asi 20 černých oliv bez pecek
trochu červeného vinného octa
trochu olivového oleje
hrst mandlových plátků, opražených na pánvi
Postup
Pomeranče oloupeme, rozdělíme na měsíčky, zbavíme bílé blanky a nakrájíme na poloviny.
Špenátové listy opereme, zbavíme vody a nakrájíme na menší kousky.
Cibuli překrojíme na polovinu a nakrájíme na půlkolečka.
Smícháme v misce spolu s olivami. Olej a ocet mícháme metlou, až se obě suroviny spojí. Touto zálivkou zakápneme salát, podle chuti, a posypeme opraženými mandlemi.
Dobrou chuť přeje Iva.
Nový komentář
Komentáře
zkusím
super
dobra svaca
Zdravé a dobré
vypadá to skvěle..
vypada to zajimave
špenát můžu každý den
vypadá (a určitě i chutná) to báječně!
mnňam
jů - hned bbych si dala - ale dnes už je pozdě a nemám pomeranč
jen vynechám olivy - ty nemusím
vše se má vyzkoušet
dajdada — #1 já sama jsem tenhle salát ještě nezkoušela, ale Iva v mailu psala, že je salát dokonale sladěný
dobrá vitamínová bomba
jen nevím jestli se ta cibule nemlátí s pomerančem