Těstovinové saláty s tuňákem bývají velice oblíbené. Kombinace tuňák, kukuřice, olivy a čerstvá bazalka s citronovou šťávou je dokonalá a osvěžující. Když si budete chtít recept udělat ještě zdravější, použijte celozrnné těstoviny.
Suroviny
1 balíček těstovin
1 konzerva tuňáka v olivovém oleji nebo ve vlastní šťávě
1/2 šálku nasekaných vypeckovaných černých oliv
1 malá konzerva sterilované kukuřice
10 lístků bazalky, nasekané
dresink
šťáva z 1 citronu
1 lžíce hořčice
sůl
1 lžička sušeného oregano
1/4 šálku olivového oleje
Postup
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, necháme okapat a vychladnout. V misce rozšleháme citronovou šťávu, hořčici, sůl a oregano. Pomaličku přidáváme i olivový olej.
Do těstovin přimícháme tuňáka, olivy, kukuřici a nasekanou bazalku a přelijeme připraveným dresinkem.
Můžeme ozdobit lístky bazalky a kousky citronu.
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
s tuňákem, tak to mi chutná
klidně i bez těch oliv, ať si nekazím tuňáka
já bych tam přidala vařené vajíčko (bílek v salátek prostě miluji)
Dobrá kombinace
to vypadá dobře
Vypadá božsky.
jéé vypadá výborně sbíhají se mi sliny
salát z tuňáka miluji