NK7-0527.jpg
Foto: Bon Lait

4 porce
30 minut

ingredience:

  • 2 balení Bon Lait kozí sýr na gril
  • 2 salátová srdíčka
  • 1 salátu Lollo Rosso
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 salátová okurka
  • 1 malá červená cibule
  • hrst mátových lístků
  • hrst oliv kalamata bez pecky

směs koření:

  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • půl lžičky papriky
  • půl lžičky sušeného česneku
  • špetka bílého pepře
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje

zálivka:

  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 5 lžic extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • čerstvě mletý pepř a mořská sůl

Nejprve si rozehřejeme troubu na 180C a připravíme si koření na cizrnu. V misce smícháme koření s olivovým olejem a vsypeme do ní slitou cizrnu, kterou promícháme. Cizrnu rozložíme na plech s pečícím papírem a dáme do rozehřáté trouby na zhruba 30 minut, dokud nebude na povrchu křupavá.

Samotný salát si připravíme tak, že překrájíme omyté a osušené saláty, rozprostřeme na servírovací talíř či mísu společně s kolečky okurky, lístky máty, olivami a velmi tenkými půlkolečky červené cibule. Ingredience na zálivku smícháme a dvěma třetinami pokapeme salát. V posledních pár minutách pečení cizrny si připravte kozí halloumi na grilu, v kontaktním grilu nebo na pánvi a nechte trochu zchladnout.
Upečenou cizrnu rovnoměrně vsypejte do salátu, na vrch rozprostřete kousky halloumi a zakapejte zbytkem zálivky.

Ihned podávejte.

Pokud máte rádi kozí sýr, máme pro vás i další recepty: 

Rozpečený kozí sýr na toastu

2.jpg (75 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Salát z grilované řepy s kozím sýrem

3.jpg (90 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama