chřest...

Suroviny

150 g bílého jogurtu
2 lžíce majonézy
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička nastrouhaného křenu
půl lžičky cukru
sůl a pepř
pažitka
250 g měkkého salámu
1 cibule
1 jablko
2 rajčata
250 g vařeného chřestu nebo sterilovaného
petrželka
2 natvrdo uvařená vejce

Postup

Jogurt dáme do salátové mísy, smícháme s majonézou, hořčicí a okořeníme.
Omáčku ochutíme, přidáme jemně pokrájenou pažitku.
Salám a cibuli oloupeme, jablko, rajče rozkrojíme a zbavíme jader.
Všechno včetně chřestu nakrájíme na nudličky a smícháme.
Salát dochutíme a před podáváním krátce promícháme, připravíme k servírování.
Vejce oloupeme, rozkrojíme na šest dílků a salát jimi ozdobíme.
Salát můžeme nechat odležet.
Podáváme vychlazený, nikoliv však ledový.

Dobrou chuť přeje Líba.

Reklama