2.jpg (329 KB)

Foto: Šárka Škachová

Recept je z kuchyně nejšikovnější Šárky Škachové, která vaří opravdu výborně, jednoduše a z poctivých surovin.

Suroviny

  • cca 400 g domácích těstovin ze špaldové mouky (můžete použít i kupované těstoviny) - ideálně široké nudle
  • šafrán
  • 150 g zeleného hrášku (čerstvý nebo mražený)
  • 50 g výhonků fazolek mungo
  • 200 g šunkové kýty
  • 8 vajec
  • 3 uvařené brambory
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • sůl

1.jpg (87 KB)

Foto: Šárka Škachová

Postup

Těstoviny uvařte ve vodě s několika snítkami šafránu.

Sceďte. V míse promíchejte s hráškem, šunkou na kostičky, výhonky mungo a nastrouhanými vařenými brambory. Vejce prošlehejte s kurkumou a trochou soli. Zalijte obsah mísy a promíchejte.

Díky uvařeným nastrouhaným bramborám budou těstoviny uprostřed krásně vláčné a na povrchu křupavější. Díky, Šárko, za tento tip!

Zapékejte v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně půl hodiny.

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová.

4.jpg (341 KB)

Foto: Šárka Škachová

Jak poznat pravý šafrán?

Vyhýbejte se mletému šafránu, protože v prášku nikdy nepoznáte, jestli krom pravých pestíků krokusu není ve směsi namleto něco jiného, levnějšího.

Vybírejte celé šafránové kousky, a nakupujte u ověřených prodejců koření. Jde o sušené blizny šafránu - krokusu. Jsou dlouhé a jasně červené. Když přidáte kvalitní pravý šafrán do horké vody, tak se voda zbarví dožluta. Od nekvalitního šafránu spíš do oranžova nebo do červena.

Jednoduché domácí těstoviny

6.jpg (92 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Těstoviny s houbami a pečeným králíkem

7.jpg (218 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama