Foto: Šárka Škachová
Recept je z kuchyně nejšikovnější Šárky Škachové, která vaří opravdu výborně, jednoduše a z poctivých surovin.
Suroviny
- cca 400 g domácích těstovin ze špaldové mouky (můžete použít i kupované těstoviny) - ideálně široké nudle
- šafrán
- 150 g zeleného hrášku (čerstvý nebo mražený)
- 50 g výhonků fazolek mungo
- 200 g šunkové kýty
- 8 vajec
- 3 uvařené brambory
- 1/2 lžičky kurkumy
- sůl
Foto: Šárka Škachová
Postup
Těstoviny uvařte ve vodě s několika snítkami šafránu.
Sceďte. V míse promíchejte s hráškem, šunkou na kostičky, výhonky mungo a nastrouhanými vařenými brambory. Vejce prošlehejte s kurkumou a trochou soli. Zalijte obsah mísy a promíchejte.
Díky uvařeným nastrouhaným bramborám budou těstoviny uprostřed krásně vláčné a na povrchu křupavější. Díky, Šárko, za tento tip!
Zapékejte v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně půl hodiny.
Dobrou chuť přeje Šárka Škachová.
Foto: Šárka Škachová
Jak poznat pravý šafrán?
Vyhýbejte se mletému šafránu, protože v prášku nikdy nepoznáte, jestli krom pravých pestíků krokusu není ve směsi namleto něco jiného, levnějšího.
Vybírejte celé šafránové kousky, a nakupujte u ověřených prodejců koření. Jde o sušené blizny šafránu - krokusu. Jsou dlouhé a jasně červené. Když přidáte kvalitní pravý šafrán do horké vody, tak se voda zbarví dožluta. Od nekvalitního šafránu spíš do oranžova nebo do červena.
Foto: Alena Kolaříková
Těstoviny s houbami a pečeným králíkem
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
to je dobrý tip - díky nastrouhaným bramborám budou těstoviny křupavější, to musím vyzkoušet