IMG_2921.jpgFoto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g sádla Krásno
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vejce
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • kůra z 1 pomeranče
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička drceného badyánu

na obalení

  • cukr moučka a skořice

Postup

Všechny suroviny nechejte ohřát na pokojovou teplotu a v míse smíchejte, vypracujte měkké těsto. Těsto důkladně zabalte do potravinářské folie a nechejte pár hodin, ale ideálně přes noc, v lednici.

Druhý den poprašte pracovní plochu moukou a rozválejte těsto. Vykrajujte hvězdičky.

Skládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, 10 až 12 minut, dozlatova.

Po vytažení z trouby nechejte asi 3 minuty odpočinout. Pak ještě horké, obalujte ve směsi moučkového cukru a skořice.

Skladujte v chladu, v papírové krabici nebo plechovce.

Krásné Vánoce přeje Elly.

1.webp (86 KB)Foto: Babiččina volba

2.jpgFoto: Alena Kolaříková