Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 100 g sádla Krásno
- 100 g cukru moučka
- 1 vejce
- ½ lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- kůra z 1 pomeranče
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička skořice
- 1 lžička drceného badyánu
na obalení
- cukr moučka a skořice
Postup
Všechny suroviny nechejte ohřát na pokojovou teplotu a v míse smíchejte, vypracujte měkké těsto. Těsto důkladně zabalte do potravinářské folie a nechejte pár hodin, ale ideálně přes noc, v lednici.
Druhý den poprašte pracovní plochu moukou a rozválejte těsto. Vykrajujte hvězdičky.
Skládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, 10 až 12 minut, dozlatova.
Po vytažení z trouby nechejte asi 3 minuty odpočinout. Pak ještě horké, obalujte ve směsi moučkového cukru a skořice.
Skladujte v chladu, v papírové krabici nebo plechovce.
Krásné Vánoce přeje Elly.
Foto: Babiččina volba
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Moje babička naštěstí ne, sádlo
Moje babičky teda ne, možná tak za války spíš jen jedna, druhá asi margarín. A to měly sádlo domácí. Používaly dvojku máslo, co pamatuju jako malá. V naší rodině sádlové nikomu nejede, je to poznat i přes všechno to koření a kakao. Kde mi to nevadí, jsou kynuté koláče, ale zásmažkové cukroví teda ne.