Zdroj foto: Shutterstock
Ovocné či květinové kostky
Každý nápoj můžete ozvláštnit díky tomuto jednoduchému nápadu, který nedá moc práce, zato ale udělá spoustu parády. Stačí, když při přípravě ledových kostek sáhnete také po nakrájeném ovoci (jahody, borůvky, rybíz, …), natrhaných jedlých květinách (levandule, heřmánek, sedmikrásky, …) nebo klidně bylinkách (bazalka, máta, rozmarýn, …). Ovoce i rostlinky jednoduše omyjete a dáte společně s vodou do formiček na led. Aby lehké květy nevyplavaly a nebyly tak pouze na jedné straně kostky, zalijte formičku nejprve pouze studenou vodou do poloviny její výšky, přidejte lístky a dejte do mrazáku. Přibližně po 6 až 12 hodinách dolijte vroucí vodou do plna a opět dejte zamrazit, tentokrát na 12–24 hodin.
Kávové kostky
Připravte si ledové kávové kostky jednoduše tak, že zamrazíte zbytek espressa, které vychladlo, než jste ho stačili vypít. Poslouží vám příště, až si budete chtít dát naopak osvěžující ledový drink s kávovou příchutí. Takové odlehčené ledové latté si pak jednoduše připravíte tak, že tyto kávové kostky zalijete ve sklenici mlékem. Pokud ale toužíte po něčem ostřejším, zkuste třeba protřepat v šejkru 50 ml vodky s 25 ml Baileys a to následně přelít do sklenice s kávovými kostkami. Hodit je můžete také do toniku.
Zdroj foto: Shutterstock
Aperol kostky
Tuto vychytávku ocení zejména milovníci Aperolu. Naplňte formičky na led Aperolem a dejte zamrznout. Osvěžující oranžové kostky pak máte po ruce pokaždé, když dostanete chuť na daný nápoj. Kostky jednoduše rozpustíte v sodovce.
Jogurtové kostky
Asi vám to bude připadat zvláštní, ale zamrazit můžete také jogurt. A k čemu ho využijete? Do smoothie, na přípravu koktejlů s krémovou texturou či jen tak. Ozdobit a případně dochutit si je můžete podle svého (medem, cereáliemi nebo ovocem).
Zdroj info: brightly, bbcgoodfood, tasteofhome, citymagazine, pinterest/feastingonfruit
Čtěte také:
Nový komentář
Komentáře
Já už s malou nemůžu jít ani do domácích potřeb, protože vždy něco potřebuje. Třeba formy na ledové tvary. Už máme delfíny, mořské hvězdice, srdíčka, tučňáky, kolečka, tyčinky a nevím co ještě. Děláme často ovocné ledy nebo kombinace s kořením a bylinami.