Vedle úpravy jídelníčku, který by měl zahrnovat například lososa, kefír či pomeranče, nám na bolavé klouby mohou pomoci doplňky stravy se správným složením – tedy s obsahem glukosamin sulfátu, který zpomaluje úbytek kloubní chrupavky a napomáhá i dobrému pocitu z pohybu a života vůbec.

Existují účinné látky pro zpomalování úbytku kloubní chrupavky, které mohou být velmi efektivním řešením,“ říká MUDr. Karel Metyš. „Přitom nejvíce testovaným z těchto látek je glukosamin sulfát. Je doporučovaný Evropskou ligou proti revmatismu a obsahuje ho řada léků a také doplňků stravy.“ A je to právě glukosamin sulfát, který je obsažen ve volně dostupných doplňcích stravy, jako je například GS Condro® Diamant.  Ten je skvělou výživou pro klouby a jeho okolí. Je ideální nejen pro správné zásobení kloubního pouzdra, vazů a šlach, ale i okolí kloubu. Kromě více než dostatečného obsahu glukosamin sulfátu v denní dávce v množství 1600 miligramů, obsahuje přípravek i vitamín C pro tvorbu pevné kolagenní sítě chrupavek a menisků a aescin pro správné krevní zásobení vazů a šlach.
Nejohroženější skupinou jsou lidé starší 65 let, ale není výjimkou, že onemocnění kloubů postihuje i mladší lidi. Osteoartróza nejčastěji ohrožuje dokonce jedince v produktivním věku, tedy mezi 20 a 40 lety. Přitom první příznaky se průměrně objevují ve 48. roce života. Dle statistik Světové zdravotnické organizace musí nejméně 50 % pacientů s tímto onemocněním do 10 let od první diagnózy kvůli svému zdravotnímu stavu dokonce opustit zaměstnání.  

Reklama