Dobrý den,
chtěla jsem poprosit, jestli by mi některá čtenářka neporadila, jak se dělají takové ty pravé "čínské nudle" s omáčkou a kuřecím masem. Jak je vaří třeba v čínských restauracích.
Když jsem si koupila čínské nudle a udělala je obyčejně, tak to vůbec nebylo ono.
Moc děkuji za odpovědi.
Valerie M
Milá Valerie,
čína s českými nudlemi nejde dohromady.
Nový komentář
Komentáře
Dášule: Nebo tuleně
Dášule: Co to je? Kdo říkal, že můj chlap nechce jíst, co mu uvařím. Mně prostě nechutnaly jako od Číňanů, tak se chci zeptat na tip na úpravu, tak tady neodsuzuj mýho chlapa.
Petunie: no a co, že glutaman sodný. Vždyť se u nás dostane koupit Glutasol, a to je to samé. Já tím dochucuju polévky.
První, co mě napadlo bylo - tak ať si je uvaří. Chlap má jíst, co se mu udělá nebo si vařit sám. Ty se tady samou starostí zblázníš a když mu je doneseš od číňanů a řekneš, žes je dělala sama, taky nebudou dobrý. Dneska jsou "Dragony" na každém rohu. Koupila bych si je udělané do zásoby, nandala do pytlíků a dala do mrazničky. Když se mu to nelíbí, ať si trhne a zajde ro restaurace. Až se zblázní do eskymácké kuchyně, taky nepůjdeš do ZOO zastřelit ledního medvěda.
Meander:
Na cinu do Ciny a na thajsky do Thajska...
Slyšela jsem, že šmrnc všem těm čínským specialitám dává glutaman sodný, který se tam prý přidává pro zvýraznění chuti. Takže pokud člověk nešvindluje, tak "pravou" čínu doma neudělá.
a kdyz uz smazit varene nudle, tak jedine studene. Jednou jsem chtela smazene nudle, smazila jsem je teple, furt se ne a ne osmazit, bylo to hnusny
ValerieM: nudle nechat přejít varem (nebo zalít horkou vodou) a nechat asi 3-4min odstát. Čínské nudle by se neměly vařit. Pak je stačí přidat k vytvořenému jídlu a trochu provařit, nebo osmažit na sójovce .... záleží na tobě
ValerieM: Ale je to pěkná písnička
Pořádnou čínu doma stejně neuděláš, tak se na to vyprdni a nech si ji uvařit od odborníků.
Dano, proč české...?
ValerieM: Čínské nudle se prodávají slisované v cihličkách. Předem je nevař. Dej je na pánev s olejem, maximálně přidej lžíci vody, přiklop...zkontroluj a jestli už se rozpletly, tak je opeč...a podávej s čím chceš
Meander: Dík, to asi nebude ono
Pořádné nudle? http://zpevnik.folktime.cz/song.php?id=1039
ValerieM: oni používaj vetšinou ty jejich vaječné nudle (podobné z polévky) a po uvaření je samostatně usmažej než to smíchaj s masem a taky to někdy smažej smíchaný s vajíčkem
Občas mi je dělá přítel, má známí větnamce takže to umí já jen tak co očíhnu
Základ je místo kuřecího masa kočičí, aby to byla pravá čína, na nudlích pak nesejde...
Já používám instantní čínské nudle, jsou k dostání ve všech supermarketech. Nudle připravím podle návodu...zalijí se horkou vodou a za 3 min jsou připravené. Nechám okapat a mezitím na oleji osmahnu pór, žampiony. Po chvilce přidám "Avodádo koření na špagety", sojovou omáčku, pálivou čínskou omáčku a trochu soli, promíchám a je to. Kdo chce, nejdřív osmaží maso a zeleninu, potom teprve pór atd. Tohle koření se mi na čínské nudle osvědčilo, víc než koření na čínu určené....chutná to dobře.
ValerieM: je dobré je po uvaření lehce osmažit
ValerieM
Hannah01: ... mám pocit, že o tyhle nudle tu nikdo zájem nemá
... zatím
... to chce pořádnou rýmu