IMG_7712.jpgFoto: Alena Kolaříková

Suroviny

Na dvě porce

  • 1 salátová okurka
  • 10 ředkviček
  • hromada oblíbených klíčků
  • 200 g mražených krevet (ideální velikost 71/90)
  • 1 lžička směsi koření Avokádo Ryby
  • 1 lžíce olivového oleje
  • podle chuti další oblíbená zelenina- avokádo, rajčata, papriky,...

na zálivku

  • 300 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 1 sáček Avokádo Salátová zálivka Bylinková

Postup

Okurku omyjte a nakrájejte na kostičky, ředkvičky na kolečka a ostatní zeleninu, kterou nakrájíme také na kostičky. Krevety nechte rozmrazit a dejte okapat do cedníku. V pánvi zahřejte olivový olej a vsypejte na něj krevety. Dochuťte směsí koření Ryby. Opékejte přibližně 5 minut.

Do sklenice skládejte vrstvy zeleniny a krevet. Do jogurtu vmíchejte olivový olej a salátovou zálivku. Promíchejte a zalijte salát připravený ve sklenici. Zavřete víčkem a skladujte v lednici. Podle zvolených sklenic takto připravíte přibližně dvě porce.

Dobrou chuť přeje Elly.

4.jpgFoto: Alena Kolaříková

3.jpgFoto: Alena Kolaříková