Budete potřebovat:

  • 200 g konzervovaného tuňáka v oleji
  • 600 g kuřecího masa
  • 400 g brambor
  • 150 g bílého jagurtu
  • půl citronu
  • olej
  • sůl, pepř
  • petrželka
  • salát - rukola, špenát...


Postup:


Do mísy dejte 200 g okapaného tuňáka v oleji, 150 g jogurtu, šťávu z půlky citronu, trochu nasekané petrželky, sůl, pepř a vše míchejte, až vznikne krém. Ten dejte do ledničky uležet a mezitím připravte ostatní.

Uvařte 400 g brambor, oloupejte je a nakrájejte na kostičky. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu oleje, přidejte 600 g kuřecího masa nakrájeného na kousky a opečte je. Nyní připravte salát. Ve velké míse smíchejte kuřecí maso, brambory, tuňákový krém a dobře promíchejte. Podává se buď vlažné nebo za studena. Recept můžete ozvláštnit čerstvým salátem dle vaší chuti. Lze pár dnů uchovávat v ledničce – máte díky tomu vyřešené vaření i v některém z následujících dní.

Čočkový salát s řepou a šunkou

Listové saláty s olivami a sušenými rajčaty

Foto: Alena Kolaříková, Shutterstock

Reklama