Budete potřebovat:
- 200 g konzervovaného tuňáka v oleji
- 600 g kuřecího masa
- 400 g brambor
- 150 g bílého jagurtu
- půl citronu
- olej
- sůl, pepř
- petrželka
- salát - rukola, špenát...
Postup:
Do mísy dejte 200 g okapaného tuňáka v oleji, 150 g jogurtu, šťávu z půlky citronu, trochu nasekané petrželky, sůl, pepř a vše míchejte, až vznikne krém. Ten dejte do ledničky uležet a mezitím připravte ostatní.
Uvařte 400 g brambor, oloupejte je a nakrájejte na kostičky. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu oleje, přidejte 600 g kuřecího masa nakrájeného na kousky a opečte je. Nyní připravte salát. Ve velké míse smíchejte kuřecí maso, brambory, tuňákový krém a dobře promíchejte. Podává se buď vlažné nebo za studena. Recept můžete ozvláštnit čerstvým salátem dle vaší chuti. Lze pár dnů uchovávat v ledničce – máte díky tomu vyřešené vaření i v některém z následujících dní.
Čočkový salát s řepou a šunkou
Listové saláty s olivami a sušenými rajčaty
Foto: Alena Kolaříková, Shutterstock
Nový komentář
Komentáře
Škoda, že není foto vašeho receptu. Vařené brambory, kousky kuřete a jakési šmakulády. To má do ilustračního fota hodně daleko.
Tak to vypadá dost dobře.
To bych mohla dnes udělat k večeři, vypadá to moc dobře.