DSC_0730.jpg (141 KB)

K těstovinám často stačí přidat pár kvalitních surovin a máte výborné jídlo. Důkazem toho jsou oblíbené aglio olio, těstoviny s česnekem, olivovým olejem a feferonkami. Šup šup, jídlo na stole za deset minut. A můžete jít na pláž. Nebo na zahradu. Nebo zpět do práce. Podle toho, kde si těstoviny dopřáváte.

Dnešní těstoviny nejsou o moc složitější. Použila jsem na ně mraženého losos gorbuša, když budete mít lososa obecného nebo pstruha lososovitého, chuť bude podobná. 

Suroviny

  • 400 g těstovin
  • 400 g filet z lososa nebo pstruha lososovitého
  • sůl
  • pepř
  • 2 šalotky
  • 250 g cherry rajčat
  • hrst nasekané petrželové nati
  • olivový olej
  • parmezán na posypání

pstruh.jpg (155 KB)

Postup

Do vroucí osolené vody si dejte vařit těstoviny. Kolik soli? Líbí se mi italská poučka, že voda na těstoviny má být slaná jako moře. Takže solím celkem hodně, ale těstoviny nejsou přesolené.

Ve velké pánvi zahřejte trochu olivového oleje a opečte na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Jen velice lehce, ne dozlatova. Přidejte rozpůlená cherry rajčata. Promíchejte a vložte kousky ryby.

Ochuťte solí a pepřem. Protože máte rybu nakrájenou na kousky, stačí vám opékat pouhých pár minut, ať není ryba vysušená. 

Z těstovin si odeberte hrnek vody, ve které se vařily. Sceďte těstoviny a přidejte je do pánve s rybou. Promíchejte a dolijte trochu vody z těstovin, aby se vytvořila omáčka. Máte rádi těstoviny se smetanou? Vůbec se nebojte přidat deci smetany. Jídlu to rozhodně neuškodí. Ale omáčka vznikne i bez smetany, díky použití vody se škrobem, ve které se vařily těstoviny. 

Promíchejte, minutku povařte a stáhněte z plotny. Vsypejte petrželku a podávejte posypané parmezánem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Rychlé těstoviny, které si zamilujete

Snadné špagety s krevetami a pestem

spagetykrevety.jpg (196 KB)

Těstoviny s houbami

testovinyshoubami.jpg (80 KB)

Snadné špagety se slaninou a špenátem

spagetysespetanem.jpg (212 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit