DSC_3078.jpg (75 KB)

Dnes pro vás máme recept na jednu rychlovku k obědu i večeři. Za pár minut vykouzlíte jídlo s vůní lesa, které má dokonalou chuť!

Suroviny

  • 400 g špaget
  • houby nasbírané v lese - množství dle úspěšnosti a chuti, ideálně okolo 500 g
  • 3 menší nebo 2 větší cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • pár kousků zelené petrželové nati
  • sůl a pepř
  • parmezán na posypání

DSC_3074.jpg (139 KB)

Postup

V hlubším hrnci nebo pánvičce osmahneme na rozehřátém olivovém oleji najemno pokrájenou cibuli. Přidáme česnek, ještě minutku opékáme a přidáme nakrájené houby. Ideálně na plátky.

Ochutíme solí a pepřem, promícháme a při stálém míchání opékáme asi pět minut. Zalijeme trochou vody, nebo ještě lépe trochou vývaru. Jen tak, aby byly houby ponořené. Přiklopíme poklicí a dusíme asi dvacet minut, klidně i půl hodiny.

Přidáme nasekanou zelenou petrželovou nať, promícháme, ještě podle potřeby dochutíme a vsypeme uvařené a okapané těstoviny. Z těstovin si necháme asi hrnek vody, ve které se vařily. Po promíchání těstovin s houbami přidáme do hrnce nejdříve půl hrnku vody z těstovin. Promícháme, a když se nám zdají těstoviny dost obalené omáčkou, a ne suché, tak už další vodu nepřidáváme. Jinak můžeme ještě trochu vody přidat. Promícháme, ještě prohřejeme a ihned servírujeme na nahřáté talíře.

Na talíři zdobíme petrželovou natí a sypeme parmezánem.

Náš tip

Máte chuť na trochu oživení lesních hub? Přidejte do jídla trochu nastrouhaných černých lanýžů!

Dobrou chuť přeje Elly.

Houbová sezóna na našem magazínu

Špecle s houbami a masem

IMG_20180731_120524.jpg (68 KB)

Kuře pečené na houbách

DSC_0221.jpg (106 KB)

Křupavé topinky s houbami

DSC_0212.jpg (114 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama