c5514236d3129-obrazek.jpg
Foto: Shutterstock

Sušené maso v kuchyni

Sušené maso neboli jerky u nás získává stále více na oblibě. Možná Vás překvapí, že kromě přímé konzumace si z jerky můžete připravit třeba rychlý a zdravý vývar – stačí ke kouskům masa přidat sušenou zeleninu nebo bylinky podle chuti a vše přelít horkou vodou nebo velmi krátce povařit. Blesková polévka plná bílkovin, která je vhodná i pro jarní shazování kil, je na světě. Kousky sušeného masa můžete obohatit i kuskus, salát nebo rizoto. Vybrat si můžete podle vašich preferencí. Jídlu dodáte bílkoviny, které neobsahují téměř žádný tuk a zároveň vylepšíte jeho chuť.

Suroviny:

  • 100 g sušeného hovězího či krůtího masa Fine Gusto
  • 300 g kuskusu
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • 3-4 rajčata
  • 1 žlutá paprika
  • olivový olej
  • sůl, pepř
     

Postup:

Suchý kuskus promícháme se lžící oleje a zalijeme vroucí vodou v poměru 1:2 a přiklopíme. Po cca 5 minutách ke kuskusu nasypeme sušené maso a promícháme. Po dalších 5 minutách je kuskus s masem připraven. Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme pórek, na kostičky nakrájené rajčata s paprikou.
Hotovou směs promícháme s kuskusem a dle chuti dosolíme a opepříme.