Foto: Shutterstock
Sušené maso v kuchyni
Sušené maso neboli jerky u nás získává stále více na oblibě. Možná Vás překvapí, že kromě přímé konzumace si z jerky můžete připravit třeba rychlý a zdravý vývar – stačí ke kouskům masa přidat sušenou zeleninu nebo bylinky podle chuti a vše přelít horkou vodou nebo velmi krátce povařit. Blesková polévka plná bílkovin, která je vhodná i pro jarní shazování kil, je na světě. Kousky sušeného masa můžete obohatit i kuskus, salát nebo rizoto. Vybrat si můžete podle vašich preferencí. Jídlu dodáte bílkoviny, které neobsahují téměř žádný tuk a zároveň vylepšíte jeho chuť.
Suroviny:
- 100 g sušeného hovězího či krůtího masa Fine Gusto
- 300 g kuskusu
- 1 cibule
- 1 pórek
- 3-4 rajčata
- 1 žlutá paprika
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
Suchý kuskus promícháme se lžící oleje a zalijeme vroucí vodou v poměru 1:2 a přiklopíme. Po cca 5 minutách ke kuskusu nasypeme sušené maso a promícháme. Po dalších 5 minutách je kuskus s masem připraven. Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme pórek, na kostičky nakrájené rajčata s paprikou.
Hotovou směs promícháme s kuskusem a dle chuti dosolíme a opepříme.
Nový komentář
Komentáře
To zkusím, sušené maso mám doma a nějak je zatím nevyužité. Jíst ho jen tak, to mi nechutná, na výlety si beru jiné věci, a moc jsem nevěděla, co s tím. Byl to dárek, sama jsem to nekupovala. Rozhodně by mě nenapadlo z toho zkusit vývar, ale když se nad tím člověk zamyslí, tak proč ne. Třeba budu příjemně překvapena.
Zajímavé a chutné. Vůbec mě nenapadlo ze sušeného masa uvařit pokrm. Myslela jsem, že je to jen pochoutka do batohu na výlety či do stanu.