Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 800 g vepřových jater
- oblíbené grilovací koření
- olivový olej
- 4 stroužky česneku
- 4 vejce
- sůl a pepř
Postup
Játra potřete olejem, ochuťte kořením a prolisovaným česnekem. Nechejte hodinu odležet.
Játra opečte na grilu. Ze všech stran, až játra ztmavnou. Neopékejte příliš zprudka, ale na střední teplotu, ať se játra propečou.
Usmažte čtyři sázená vejce.
Opečená játra z obou stran osolte a dejte na talíře. Nahoru položte sázené vejce. Ochuťte solí a pepřem.
Podávejte s oblíbenou přílohou a domácí majonézou nebo tatarskou omáčkou.
Jaké saláty si připravit k tomu jídlu?
Foto: Alena Kolaříková
Lahodné a zdravé saláty, které stojí za vyzkoušení
Foto: archiv redakce
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Játra jsem již dlouho neměla, diky za inspiraci.
Vždy prima inspirace
Proč netradiční? Játra s volskym okem dělám běžně. Dík za připomenutí.