jatra.jpg (410 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 800 g vepřových jater
  • oblíbené grilovací koření
  • olivový olej
  • 4 stroužky česneku
  • 4 vejce
  • sůl a pepř

Postup

Játra potřete olejem, ochuťte kořením a prolisovaným česnekem. Nechejte hodinu odležet.

Játra opečte na grilu. Ze všech stran, až játra ztmavnou. Neopékejte příliš zprudka, ale na střední teplotu, ať se játra propečou.

Usmažte čtyři sázená vejce.

Opečená játra z obou stran osolte a dejte na talíře. Nahoru položte sázené vejce. Ochuťte solí a pepřem.

Podávejte s oblíbenou přílohou a domácí majonézou nebo tatarskou omáčkou.

Jaké saláty si připravit k tomu jídlu?

Tipy na chutné letní saláty

3.jpg (96 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Lahodné a zdravé saláty, které stojí za vyzkoušení

4.png (746 KB)

Foto: archiv redakce

Středomořský salát s cizrnou

5.jpg (115 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama