livance.jpg

Foto: Elizabeth Lore

Suroviny

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce 
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 2 lžíce oleje

621620891e9a3obrazek.jpg
Foto: Elizabeth Lore

Postup

Smíchejte mouku s práškem do pečiva. Pak přidejte zbytek surovin, včetně oleje.

Lívance můžete smažit v lívanečníku, obyčejné pánvi nebo na palačinkovači, s tenkou vrstvou oleje na každý lívanec. 

Podávejte s čím máte rádi. Ořechové máslo, džem, šlehačka, ovoce, javorový sirup, ořechy. Prostě cokoliv.

Dobrou chuť přeje Elizabeth Lore.

Chutné a levné tvarohové smaženky

4.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Crepes Suzette

5.jpg

Foto: Alena Kolaříková