ae41f0-okurkovy_salat.jpg (120 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 3 salátové okurky
  • 300 ml vlažné vody
  • 200 g cukru krupice
  • 100 ml bílého vinného octa
  • 2 lžičky soli
  • podle chuti můžete přidat pepř, čerstvý kopr, chilli papričku

Postup

Okurky důkladně omyjte a nakrájejte na kolečka.
Do salátové mísy nalijte vodu, bílý vinný ocet, přidejte cukr a sůl. Podle chuti můžete přidat i čerstvý kopr, nahrubo mletý pepř nebo třeba najemno nasekanou chilli papričku.
Promíchejte a přidejte do mísy kolečka okurek.
Tyto rychlé nakládané okurky můžete pár dní skladovat v lednici, v uzavíratelné sklenici.
Nejlepší jsou však čerstvé, odleželé jen dvě, tři hodinky v lednici.
Podávejte s grilovanými pochoutkami.

Dobrou chuť přeje Elly.