Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 3 salátové okurky
- 300 ml vlažné vody
- 200 g cukru krupice
- 100 ml bílého vinného octa
- 2 lžičky soli
- podle chuti můžete přidat pepř, čerstvý kopr, chilli papričku
Postup
Okurky důkladně omyjte a nakrájejte na kolečka.
Do salátové mísy nalijte vodu, bílý vinný ocet, přidejte cukr a sůl. Podle chuti můžete přidat i čerstvý kopr, nahrubo mletý pepř nebo třeba najemno nasekanou chilli papričku.
Promíchejte a přidejte do mísy kolečka okurek.
Tyto rychlé nakládané okurky můžete pár dní skladovat v lednici, v uzavíratelné sklenici.
Nejlepší jsou však čerstvé, odleželé jen dvě, tři hodinky v lednici.
Podávejte s grilovanými pochoutkami.
Dobrou chuť přeje Elly.
Nový komentář
Komentáře
Na tomto tipu nespatřuji nic výjimečného, klasika, kterou zná prakticky každá rodina. Snad vyjma informace, která v letních dnech potěší - Okurky snižují v horkých dnech bolesti nohou a otoky.