DSC_0844.jpg (160 KB)

Většinou stačí jen kousek masa, který vám zbyde od nedělního oběda. Pečeně nakrájená na plátky, natrhané kachní maso, kousky kuřecích řízků. Ty doplníte zeleninou, sýrem a zavřete do housky nebo toastového chleba. A můžete dětem zabalit svačinu do školy nebo sobě oběd do práce. Úsporně využijete všechno připravené jídlo, nic nevyhodíte a ještě si ušetříte práci.

Suroviny

  • maso z víkendového obědu 
  • houska, dalamánek nebo toastový chléb
  • pomazánkové máslo
  • plátkový sýr
  • vejce
  • oblíbená zelenina - salát, rajčata, okurky (klidně sterilované)

DSC_0849.jpg (129 KB)

Postup

Můžete použít čerstvé pečivo nebo balený toastový chleba, který můžete opéct. Ale nemusíte, jak to máte rádi. Připravte si pečivo, rozkrojte, namažte pomazánkovým máslem.

Položte na něj plátek sýra, na něj kousky masa.

Připravte si sázené vejce. Položte ho na maso, nahoru ještě plátek sýra a nějaký křupavý salát.

Přiklopte horním dílem pečiva a obědový sendvič je na světě.

DSC_0833.jpg (138 KB)

Čím sendvič vylepšit?

  • nakládanými okurkami
  • grilovanými nebo sušenými rajčaty
  • domácí omáčkou, třeba ze zakysané smetany, jogurtu a majonézy
  • zkaramelizovanou nebo čerstvou cibulí
  • špetkou chilli

Dobrou chuť přeje Elly.

Inspirace na obědové sendviče

Rychlý sendvič: Tuňák v koriandrovém chlebu naan

naan1.jpg (79 KB)

Sendvič s krůtím masem a pečenou paprikou

sendvic2.jpg (135 KB)

Sendvič s krůtím masem

kruti2.jpg (142 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková