Bramborové variace bývají často levným a rychlým obědem. Brambory jsou většinou po ruce, každý je mívá v zásobě. Jsou výživné a chutné. Můžete z nich uvařit výbornou polévku, přílohu, ale také jídlo z jednoho hrnce nebo pekáče, domácí noky, knedlíky nebo dezert.
Naše čtenářka Jana má tip, na rychlý a chutný oběd za málo peněz. Použila na něj plechovku vepřového masa ve vlastní šťávě, které můžete mít po ruce ve spíži vlastně pořád. A když nevím co rychlého uvařit, inspirujte se.
Suroviny
- 1 kg brambor
- 2 cibule
- 450 g vepřového masa zavařeného v konzervě nebo ve sklenici
- olej
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- petrželka nebo jarní cibulka na posypání
Postup
Brambory uvařte ve slupce a oloupejte.
Ve velké pánvi rozehřejte trochu oleje a na něm osmahněte pěkně dokřupava, dozlatova. Vyjměte brambory z pánve a dejte do ní cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Opékejte pět minut a přidejte maso z konzervy.
Opět společně opékejte a až je maso prohřáté, přidejte zpět brambory.
Ochuťte solí a pepřem. Vypněte plotnu a vmíchejte nasekanou jarní cibulku nebo petrželku.
Dobrou chuť přeje Jana - Solnička v kuchyni.
Skvělá jídla z brambor, která si můžete připravit podle našeho magazínu
Rychlá bramborová polévka s červenou čočkou
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková
Nový komentář
Komentáře
rychle jednoduche a chutne:)
Mám vyzkoušeno,skvělá rychlovka pro ty co nesnáší kusy cibule, nebo zavařené maso z Lidlu si dají co jim lépe vyhovuje 1000 lidí 1000 chutí ....
Super rychlovka!
Ty brambory v sobotu vyzkouším.
Samé dobroty.
Určitě bych tam dala více zeleniny - papriku, mrkev, žampiony, zelené fazolky, trochu česneku, a místo vepříkové konzervy čerstvé mleté maso....a máme jiný recept :D
dobrý tip...
Dala bych spíše slaninu, ale jinak dobré.
Bude-li to s domácí vepřovkou, proč ne. Ty hnusy co se dnes prodávají-tak se mi obrací žaludek jen při čtení složení. ....Složení: vepřové maso 34%, voda, vepřové kůže 20%, strojně oddělené drůbeží maso...a jsou ještě horší. Za totáče bylo vepřové ve vlastní šťávě jen maso, sůl, pepř a kmín. Dnes má vepřovka větší podíl kuřecího separátu, škroby, stabilizátory, gumu a jiné sajrajty. Ten humus ani náhodou a když jí koupím-tak jedině v Německu. Tam je maso.
S libovou slaninou,čerstvou červenou paprikou a porkem jsou vynikající,s vepřovkou ne!
to bych nejedla
Až na ty kusy cibule a maso z konzervy docela dobré