brambory.jpg (39 KB)

Bramborové variace bývají často levným a rychlým obědem. Brambory jsou většinou po ruce, každý je mívá v zásobě. Jsou výživné a chutné. Můžete z nich uvařit výbornou polévku, přílohu, ale také jídlo z jednoho hrnce nebo pekáče, domácí noky, knedlíky nebo dezert.

Naše čtenářka Jana má tip, na rychlý a chutný oběd za málo peněz. Použila na něj plechovku vepřového masa ve vlastní šťávě, které můžete mít po ruce ve spíži vlastně pořád. A když nevím co rychlého uvařit, inspirujte se.

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 2 cibule
  • 450 g vepřového masa zavařeného v konzervě nebo ve sklenici
  • olej
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti
  • petrželka nebo jarní cibulka na posypání

Postup

Brambory uvařte ve slupce a oloupejte.

Ve velké pánvi rozehřejte trochu oleje a na něm osmahněte pěkně dokřupava, dozlatova. Vyjměte brambory z pánve a dejte do ní cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Opékejte pět minut a přidejte maso z konzervy.

Opět společně opékejte a až je maso prohřáté, přidejte zpět brambory.

Ochuťte solí a pepřem. Vypněte plotnu a vmíchejte nasekanou jarní cibulku nebo petrželku.

Dobrou chuť přeje Jana - Solnička v kuchyni.

Skvělá jídla z brambor, která si můžete připravit podle našeho magazínu

Gnocchi se slaninou a nivou

noky2.jpg (196 KB)

Bramborové knedlíky s ovocem

kned1.jpg (102 KB)

Rychlá bramborová polévka s červenou čočkou

brambpolevka.jpg (300 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková