Foto: Alena Kolaříková
My jsme dnes do špaget použili sušený medvědí česnek. Když si ho nasušíte do zásoby, můžete si jej dopřát po celý rok. A komu se sušit nechce, sežene ho sušený v obchodě.
Suroviny
- 400 g špaget nebo linguine
- 1 šalotka
- 200 g pancetty
- trocha olivového oleje
- sůl a bílý pepř
- 3 lžíce sušeného medvědího česneku
- 150 g sýra Gran Moravia
Postup
Těstoviny dejte vařit do dostatečně osolené vody.
Ve velké pánvi zahřejte přibližně dvě lžíce olivového oleje a dejte na ně opékat nadrobno nakrájenou pancettu a šalotku. Až začnou zlátnou, přidejte uvařené těstoviny. Stranou si nechejte hrnek vody, ve které se těstoviny vařily.
Těstoviny v pánvi promíchejte s pancettou a šalotkou. Dochuťte medvědím česnekem a podle své chuti i solí a pepřem. Společně pět minut prohřívejte. Omáčku připravíte přidáním trochy vody, ve které se vařily těstoviny. Zkuste nejdříve jen půl hrnku, chvilku zprudka vařte a pokud vám omáčka stačí, sundejte z plotny a další vodu nepřidávejte.
Na talíři posypte nastrouhaným sýrem a ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Chlebík s pestem z medvědího česneku
Foto: Dr. Oetker
Foto: Alena Kolaříková
Trhaný koláč s medvědím česnekem
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář