IMG_5146.jpg (105 KB)

Foto: Alena Kolaříková

My jsme dnes do špaget použili sušený medvědí česnek. Když si ho nasušíte do zásoby, můžete si jej dopřát po celý rok. A komu se sušit nechce, sežene ho sušený v obchodě.

Suroviny

  • 400 g špaget nebo linguine
  • 1 šalotka
  • 200 g pancetty
  • trocha olivového oleje
  • sůl a bílý pepř
  • 3 lžíce sušeného medvědího česneku
  • 150 g sýra Gran Moravia

Postup

Těstoviny dejte vařit do dostatečně osolené vody. 

Ve velké pánvi zahřejte přibližně dvě lžíce olivového oleje a dejte na ně opékat nadrobno nakrájenou pancettu a šalotku. Až začnou zlátnou, přidejte uvařené těstoviny. Stranou si nechejte hrnek vody, ve které se těstoviny vařily.

Těstoviny v pánvi promíchejte s pancettou a šalotkou. Dochuťte medvědím česnekem a podle své chuti i solí a pepřem. Společně pět minut prohřívejte. Omáčku připravíte přidáním trochy vody, ve které se vařily těstoviny. Zkuste nejdříve jen půl hrnku, chvilku zprudka vařte a pokud vám omáčka stačí, sundejte z plotny a další vodu nepřidávejte.

Na talíři posypte nastrouhaným sýrem a ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Chlebík s pestem z medvědího česneku

3.webp (58 KB)

Foto: Dr. Oetker

Pesto z medvědího česneku

4.jpg (157 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Trhaný koláč s medvědím česnekem

kolac_1.jpg (96 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama