Snadné, 15 minut vaření, pro 4 osoby

po1.jpg

Ingredience: 

  • 1 balení Českého špenátu (protlak) Znojmia
  • 1 velká bílá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 smetana na vaření
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • sůl a pepř dle chuti

626faaba1aa81obrazek.jpg
Postup:

  1. Cibuli oloupejte, pokrájejte najemno a osmahněte v kastrolu na másle.
  2. Přidejte prolisovaný česnek a špenát, zalijete vývarem, vařte asi 15 minut, a nakonec vše zalijte smetanou.
  3. Promíchejte.
  4. Polévku nemusíte mixovat.
  5. Osolte a opepřete podle chuti.
  6. Ozdobit můžete lžičkou pesta nebo zakysanou smetanou.

    626faae2e4dc5obrazek.jpg