Zelenina, kterou jsem použila, je volitelná. Já jsem měla po ruce pórek, mrkev, řapíkatý celer, jarní cibulku. Přidat můžete také čerstvé bylinky - koriandr, zelenou petrželku. A co je nejdůležitější - čerstvé chilli papričky.
Suroviny
- 400 g vařené rýže
- 200 - 400 g vařeného nebo pečeného masa, co zbylo od oběda
- 1 pórek
- svazek jarní cibulky
- různobarevné papriky
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 2 cibule
- chilli papričky podle chuti
- 3 lžíce sojové omáčky
- 3 lžíce sladké pálivé chilli omáčky
- sůl a čerstvě umletý pepř
- trocha oleje
Postup
Na rozpáleném oleji ve velké pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, pórek, papriky a celer. Přidáme nakrájené maso a orestujeme dohněda.
Přidejte chilli papričky a opékejte ještě pár minut. Nakonec do směsi zeleniny vsypeme uvařenou rýži.
Dochutíme solí a pepřem, sojovou omáčkou a sladkou chilli omáčkou. Promícháme a zapneme plotnu naplno.
Ihned podáváme.
Dobrou chuť přeje Elly.
Risotto se sušenými rajčaty a candátem
Nový komentář