IMG_29311.jpgFoto: Alena Kolaříková

Zelenina, kterou jsem použila, je volitelná. Já jsem měla po ruce pórek, mrkev, řapíkatý celer, jarní cibulku. Přidat můžete také čerstvé bylinky - koriandr, zelenou petrželku. A co je nejdůležitější - čerstvé chilli papričky.

Suroviny

  • 400 g vařené rýže
  • 200 - 400 g vařeného nebo pečeného masa, co zbylo od oběda
  • 1 pórek
  • svazek jarní cibulky
  • různobarevné papriky
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 cibule
  • chilli papričky podle chuti
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 3 lžíce sladké pálivé chilli omáčky
  • sůl a čerstvě umletý pepř
  • trocha oleje

Postup

Na rozpáleném oleji ve velké pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, pórek, papriky a celer. Přidáme nakrájené maso a orestujeme dohněda.

Přidejte chilli papričky a opékejte ještě pár minut. Nakonec do směsi zeleniny vsypeme uvařenou rýži. 
Dochutíme solí a pepřem, sojovou omáčkou a sladkou chilli omáčkou. Promícháme a zapneme plotnu naplno. 

Ihned podáváme.

Dobrou chuť přeje Elly.

Houbové risotto

1.jpgFoto: Alena Kolaříková

Risotto se sušenými rajčaty a candátem

2.jpgFoto: Alena Kolaříková