Koupili jste uzenou makrelu? Máme pro vás 10 tipů na co ji můžete využít.
Pomazánka z uzené makrely – právě na tu vám dnes přinášíme recept.
Těstovinový salát s uzenou makrelou – smíchejte makrelu s vařenými těstovinami, zeleninou (např. rajčaty, paprikou, okurkou), trochou majonézy nebo jogurtu.
Makrelový sendvič – použijte uzenou makrelu jako náplň do sendviče s čerstvou zeleninou, máslem nebo hořčicí.
Salát s uzenou makrelou – přidejte k listovému salátu, červené cibuli, vařeným bramborám nebo vajíčkům.
Makrelová pomazánka s vejci – smíchejte makrelu s natvrdo uvařenými vejci, majonézou a trochou hořčice.
Makrela na toastu – podávejte kousky uzené makrely na opečených toastech s máslem nebo avokádem.
Krémová polévka z uzené makrely – přidejte do polévky z brambor, cibule a smetany kousky makrely pro výraznější chuť.
Makrelová náplň do palačinek – připravte slané palačinky a naplňte je směsí makrely, sýra a bylinek.
Rychlé sushi nebo maki – použijte kousky uzené makrely jako náplň do sushi rýže a mořských řas.
Makrelový dip – rozmixujte makrelu s jogurtem, citronem, česnekem a kořením, podávejte s krekry nebo zeleninovými tyčinkami.
Suroviny
- 100 g mrkve
- 1 menší cibule
- 2 natvrdo uvařená vejce
- 250 g polotučného tvarohu
- 300 g masa z uzené makrely
- 1 lžička soli
- 2 lžíce nasekané pažitky nebo zelené části jarní cibulky
Postup
Mrkev nastrouhejte najemno. Cibuli nakrájejte nadrobno. Vajíčka nastrouhejte také najemno. Všechno dejte do větší misky. Přidejte tvaroh a obrané maso z makrely nakrájené na kousky. Ochuťte solí, podle chuti můžete přidat i pepř. Nakonec vmíchejte něco zeleného. Pažitku, petrželku, zelenou část jarní cibulky.
Nechejte alespoň hodinu odležet v lednici, aby se chutě propojily. Podávejte na pečivu.
Nový komentář