Krabí tyčinky jsou zajímavá suroviny. S krabem samozřejmě nemají nic společného. Jde o tyčinky lisované z rybího masa, s krabí příchutí. Používají se třeba do sushi, ale také do různých salátů a pomazánek. A ty jsou s nimi opravdu dobré.
Na jednu, rychlou a chutnou, jsme vám připravili recept.
Suroviny
- 2 balení mražených krabích tyčinek
- 4 stonky jarní cibulky
- 100 g sterilované kukuřice
- 250 - 300 g krémového hustého bílého jogurtu
- 50 g majonézy
- 100 g zakysané smetany
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup
Krabí tyčinky nechejte rozmrazit. Nakrájejte na plátky. Budou se vám při krájení rozpadat, ale to není špatně, naopak. Do pomazánky je lepší, když jsou na menší kousky.
Jarní cibulku nakrájejte na tenké plátky. Ty z bílé části můžete nakrájet ještě na menší kousky. Kolečka zeleného stonku si nechejte bokem, na ozdobu.
Do mísy dejte krabí tyčinky, cibuli a okapanou kukuřici. Promíchejte. Přidejte polovinu jogurtu, kysanou smetanu a majonézu. Promíchejte a ochuťte solí a pepřem.
Podle toho jak se vám líbí nebo nelíbí konzistence pomazánky, můžete ještě přidat jogurt.
Pomazánku podávejte vychlazenou, na plátcích veky, bagety nebo toastovém chlebu.
Dobrou chuť přeje Elly.
Dostali jste chuť na výborné pomazánky? Připravte si je podle našeho magazínu.
Vajíčková pomazánka - hit každé rodiny
Pomazánka z pečeného pstruha a červené řepy
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Gabriela Tauvinklová
Nový komentář
Komentáře
Myslím, že prodávané "tzv. krabí tyčinky" nejsou asi z krabů? Já bych to tedy nejedla.Musím si v obchodě přečíst složení.
Krabí pomazánku dělám ráda a často.
Přesně tak také jsem se na ovce dívala
dělávám, je výborná...
mám ráda čistou, bez tý všechný zeleniny
a nekrájím, ale rozmačkávám vidličkou, je to rychlejší
Pomazánky mám moc ráda.
Co jsem viděla test "krabích tyčinek" v Černých ovcích, zdaleka se jim vyhnu. Vlastně už se vyhýbám, protože obsahují lepek. Jak jinak by držely pohromadě, že ano.
Ano dělám a ráda, jen zakápnu celkem hojně citrónem
Občas jí dělám, ale nedávám kukuřicí, ta je sladká
Asi před deseti lety jsem často dělávala, teď spíše tu tuňákovou, příp. když mi zbyde pečená ryba nebo ze šprotů z konzervy.
tak krabí tyčinky a nic tomu podobné není nic pro mě, ale za to vajíčková s velkými kusy vajíček?
vajíčková to je naše a ještě česneková