krabipomazanka.jpg (130 KB)

Krabí tyčinky jsou zajímavá suroviny. S krabem samozřejmě nemají nic společného. Jde o tyčinky lisované z rybího masa, s krabí příchutí. Používají se třeba do sushi, ale také do různých salátů a pomazánek. A ty jsou s nimi opravdu dobré.

Na jednu, rychlou a chutnou, jsme vám připravili recept.

Suroviny

  • 2 balení mražených krabích tyčinek
  • 4 stonky jarní cibulky
  • 100 g sterilované kukuřice
  • 250 - 300 g krémového hustého bílého jogurtu
  • 50 g majonézy
  • 100 g zakysané smetany
  • sůl 
  • čerstvě mletý pepř

Postup

Krabí tyčinky nechejte rozmrazit. Nakrájejte na plátky. Budou se vám při krájení rozpadat, ale to není špatně, naopak. Do pomazánky je lepší, když jsou na menší kousky.

Jarní cibulku nakrájejte na tenké plátky. Ty z bílé části můžete nakrájet ještě na menší kousky. Kolečka zeleného stonku si nechejte bokem, na ozdobu.

Do mísy dejte krabí tyčinky, cibuli a okapanou kukuřici. Promíchejte. Přidejte polovinu jogurtu, kysanou smetanu a majonézu. Promíchejte a ochuťte solí a pepřem.

Podle toho jak se vám líbí nebo nelíbí konzistence pomazánky, můžete ještě přidat jogurt.

Pomazánku podávejte vychlazenou, na plátcích veky, bagety nebo toastovém chlebu.

Dobrou chuť přeje Elly.

Dostali jste chuť na výborné pomazánky? Připravte si je podle našeho magazínu.

Snadná tuňáková pomazánka

tunak.jpg (73 KB)

Vajíčková pomazánka - hit každé rodiny

vejce.jpg (71 KB)

Pomazánka z pečeného pstruha a červené řepy

pomazankapstruh.jpg (76 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Gabriela Tauvinklová

Uložit

Uložit

Reklama