Foto: Podravka
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience
- 50 g pancetty (nebo slaniny)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 mrkev
- 2 stonky celeru
- 2 lžičky zeleninové pasty Podravka Natur
- 1 bobkový list
- 230 g bílých fazolí v plechovce
- 400 g krájená rajčata
- 120 g menších těstovin
- sůl a mletý pepř
Příprava
Do rozehřáté pánve bez oleje vložíme na kostičky nakrájenou pancettu a smažíme, dokud se tuk nezačne rozpouštět. Přidejte olivový olej a nakrájenou cibuli. Smažte do měkka, poté přidejte prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou mrkev a nadrobno nakrájený celer. Pokračujte v zahřívání, dokud zelenina nezměkne. Zalijeme 1 litrem vody, přidáme zeleninovou pastu, bobkový list, sůl a mletý černý pepř. Zahřívejte až do varu, poté snižte teplotu. Přidáme scezené a propláchnuté fazole, krájená rajčata a těstoviny. Pokračujte ve vaření, dokud nebudou těstoviny hotové. Podáváme v miskách se strouhaným parmazánem.
Rada: Pro ještě bohatší minestrone použijte jakoukoli sezónní zeleninu dle vlastního výběru.
Další naše recepty najdete zde:
Foto: Alena Kolaříková
Foto: archiv redakce
Nový komentář