655dd67360672obrazek.jpgFoto: Podravka

Doba přípravy: 30 minut

Ingredience

  • 50 g pancetty (nebo slaniny)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 mrkev
  • 2 stonky celeru
  • 2 lžičky zeleninové pasty Podravka Natur
  • 1 bobkový list
  • 230 g bílých fazolí v plechovce
  • 400 g krájená rajčata
  • 120 g menších těstovin
  • sůl a mletý pepř

Příprava

Do rozehřáté pánve bez oleje vložíme na kostičky nakrájenou pancettu a smažíme, dokud se tuk nezačne rozpouštět. Přidejte olivový olej a nakrájenou cibuli. Smažte do měkka, poté přidejte prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou mrkev a nadrobno nakrájený celer. Pokračujte v zahřívání, dokud zelenina nezměkne. Zalijeme 1 litrem vody, přidáme zeleninovou pastu, bobkový list, sůl a mletý černý pepř. Zahřívejte až do varu, poté snižte teplotu. Přidáme scezené a propláchnuté fazole, krájená rajčata a těstoviny. Pokračujte ve vaření, dokud nebudou těstoviny hotové. Podáváme v miskách se strouhaným parmazánem.

Rada: Pro ještě bohatší minestrone použijte jakoukoli sezónní zeleninu dle vlastního výběru.

Další naše recepty najdete zde:

polevka.jpgFoto: Alena Kolaříková

1.webp (116 KB)Foto: archiv redakce