Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 60 g másla
- 2 lžíce celého kmínu
- 4 lžíce bílé špaldové mouky
- sůl podle chuti
- voda nebo vývar
na noky
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- 2 - 3 lžíce dětské krupičky
- sůl
Postup
V hrnci si rozpusťte máslo. Přidejte kmín a opékejte asi dvě minuty. Kmín začne krásně vonět.
Přidejte hladkou mouku, kterou taky pěkně dozlatova osmahnete. Ne do hněda! Zhořkla by a polévka by nebyla dobrá. Umíchejte jíšku, kterou zřeďte studeným vývarem nebo vodou. Množství záleží na tom, jak hustou polévku máte rádi.
Dochutíme solí a pepřem a necháme dvacet minut provařit.
Polévka je výborná s krupicovými noky. Vyšlehejte vejce s mlékem. Přidejte dvě lžíce dětské krupičky, čtvrt lžičky soli a promíchejte. Nechejte chvilku odstát. Pokud se vám směs bude zdát málo hustá, přidejte ještě trochu krupice.
Do vařící polévky oddělujte lžičkou nočky a nechejte v polévce povařit pět minut.
Dobrou chuť přeje Elly.
Rychlé polévky do každého počasí
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Já mám kmínovou polévku moc ráda. Naučila jsem se jí dělat tetě, když na tom byla zdravotně velmi špatně a nemohla přijímat pevnou stravu. Tato polévka jí moc chutnala. Vždy po mně chtěla tu moji skvělou "picí" (jako, že se pije) polévku. A víte, že je fajn si ji třeba vzít i do auta, na kolo, apod... Je skladná (dá se vzít do picí lahve), chuťově zajímavá a doslova nakopne, když to nejvíce potřebujete.