IMG_20180813_143240.jpg (81 KB)

 Suroviny

  • 140 ml slunečnicového oleje
  • 2 žloutky
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • sůl, pepř dle chuti

DSC_0127.jpg (82 KB)

Postup

Všechny suroviny, které budete používat, musí mít pokojovou teplotu.

Vejce použijte čerstvá, z prověřeného chovu, bude se konzumovat syrové.

Všechny suroviny dejte do odměrky, která patří k tyčovému mixéru. Položte do ní tyčový mixér a velice pomalu táhněte mixér nahoru. Majonéza je hotová za pár sekund.

DSC_0131.jpg (63 KB)
 
Namísto octa můžete použít citronovou šťávu, hořčici použijte dijonskou nebo plnotučnou.

Domácí majonézu můžete dále dochutit. Dochucená majonéza je potom skvělá třeba ke grilování nebo pečeným masům. Stačí do ní přidat třeba nakrájenou zeleninu, trochu koření, čerstvé bylinky, chilli papričky. Všechno podle své chuti. Z jednoho základu pak vytvoříte řadu dalších omáček.

Dobrou chuť přeje Elly.

K čemu použít domácí majonézu?

Zajímavé majonézy nejen ke grilování

DSC_2599.jpg (82 KB)

Bageta s masem a s majonézou z pečených rajčat

DSC_1322.jpg (138 KB)

Salát Coleslaw s kuřecími řízečky

DSC_0061.jpg (114 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit