Suroviny
5 stroužků česneku
200 g anglické slaniny
1,5 l silného vývaru
2 vejce
sůl a pepř
Postup
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostky a osmahneme na troše oleje nebo sádla. Zalijeme vývarem a necháme chvíli vařit. Přivedeme k varu, přidáme rozšlehaná vejce a lisovaný česnek. Dochutíme solí a pepřem a znova povaříme.
Dobrou chuť přeje Růžena.
Nový komentář
Komentáře
delam bez slaniny
taková jednoduchá česnečka ... jinak česnek taky cpem všude
Česnek bych málem přidávala do každého jídla.
Výborná a zdravá,ale taky bych tam dala brambory a opečený chléb
Mně tam chybí kmín, majoránka a brambory. Před servírováním dávám do talíře trochu strouhaného sýra nebo i taveňák, sypu pažitkou. A bez opečeného chlebíku ani ránu...
Kmín by taky nebyl k zahození. Ale celý já nemám ráda tak radši přidávám ten jemně mletý.
To je výborná česnečka.
přidávám brambor a vajíčko
Zeleninu jsem taky díky školní jídelně nesnášela...ale stačí se naučit jí správně a chutně zpracovat- do křupava, a je to lahůdka...jinak česnečku bez sýra si už neumím představit.
Kuře — #7 tak to já mám ze školy na veškerou tepelně připravenou zeleninu -neodblokovala jsem dodnes.
Kuře — #7
jasně, to se špatně překonává 
Věrulinka — #6 enka1 — #5 Rozšlehané vajíčko nesnesu. Dělá se mi špatně už když někoho vidím jak to jí. V tomhle zapracovala školka, získala jsem takový odpor k vajíčku v polévce, že se nedokážu přemoct ani na návštěvě.
enka1 — #5 Kuře — #4 dělám to tak vždycky, je to moc dobrý s vajíčkem
Kuře — #4 karym — #3 Já též
,a s tím vajíčkem ji zkusím,možná to pozřu.
enka1 — #2 Můj muž si do téhle rychlovky ještě rozšlehává vajíčko. Nikdy jsem nesebrala odvahu to ochutnat.
enka1 — #2
to jsme si dělávali za mých mladých let jako vyprošťováka.
karym — #1 Ta je dobrá, ale pomalejší. Nejrychlejší je: do talíře 1/2 lžičky sádla, 2 menší rozetřené stroužky česneku, několik kostiček tvrdého sýra, zalít vroucí vodou,špetku majoránky a kupované kuličky do polévy.
Přidala bych majoránku, brambory a osmažený chléb.