Suroviny:
2 konzervy rybiček v oleji nebo vlastní šťávě
majonéza domácí z jednoho vejce a asi 1/2 litru oleje
1 cibule
lžička sardelové pasty
půl lžičky plnotučné hořčice,
citronová šťáva
sůl, pepř
ananas
Postup:
Vejce rozklepneme do mísy, prošleháme s několika kapkami citronové šťávy a za šlehání přikapáváme olej. Tato majonéza je hustá, jak si sami určíme podle množství oleje a není taková olejová jako ze samotných žloutků. Mnohdy je lepší než kupovaná, v každém případě je zaručeně čerstvá a levnější, když je jí potřeba hodně, což u nás doma ano.
Rybičky slijeme, rozmačkáme. Cibuli posekáme. Všechno smícháme. Kdo má rád křupání mezi zuby jako my - tedy cibulku, když křupe, jen to poseká, ale kdo má rád pěny, prostě nejprve všechno umixuje s přidáním nálevu z konzervy a pak přimíchá majonézu.
Pro ozvláštnění je vynikající do pomazánky nasekat ananas - konzervu nebo syrový. Krásně to doplňuje chuť.
Dobrou chuť přeje čtenářka Jana.
Nový komentář
Komentáře
ananas mám ráda
tak by u nas neproslo
ananas nemusím...
do pomazánky bych ten ananas necpala, možná tak na ozdobu, já osobně rybí pomazánku zdobím mandarinkou
Rybí ano,ale s tím ananasem,blé.Některé ty kombinace fakt stojí za..
Zajímavá kombinace, ale určitě to chutná výborně
zajímá kombinace...
Právě toho ananasu bych se bála
moc dobre, rybickovku delavam vetsinou klasicky s nakladanou okurkou nebo koprem, ale ananas je bomba. jenom domaci majonezu bych si netroufla, mam hruzu ze salmonely, takze bych sahla po osvedcene majoneze hellmanns, jinou nepouzivame.
Tos vymyslela sama?
takhle bych ananas neprznila
dělám to ale z tuňáka a bez ananasu