rybí pomazánka

Suroviny:
2 konzervy rybiček v oleji nebo vlastní šťávě
majonéza domácí z jednoho vejce a asi 1/2 litru oleje

1 cibule
lžička sardelové pasty
půl lžičky plnotučné hořčice,
citronová šťáva
sůl, pepř
ananas

Postup:
Vejce rozklepneme do mísy, prošleháme s několika kapkami citronové šťávy a za šlehání přikapáváme olej. Tato majonéza je hustá, jak si sami určíme podle množství oleje a není taková olejová jako ze samotných žloutků. Mnohdy je lepší než kupovaná, v každém případě je zaručeně čerstvá a levnější, když je jí potřeba hodně, což u nás doma ano.

Rybičky slijeme, rozmačkáme. Cibuli posekáme. Všechno smícháme. Kdo má rád křupání mezi zuby jako my - tedy cibulku, když křupe, jen to poseká, ale kdo má rád pěny, prostě nejprve všechno umixuje s přidáním nálevu z konzervy a pak přimíchá majonézu.

Pro ozvláštnění je vynikající do pomazánky nasekat ananas - konzervu nebo syrový. Krásně to doplňuje chuť.

Dobrou chuť přeje čtenářka Jana.

Reklama