DSC_3175.jpg (110 KB)

Suroviny

  • 4 filety z halibuta (jeden cca 150 g)
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • asi 1/4 - 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 6 lžic sweet chilli sauce
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 12 cherry rajčat
  • voda podle potřeby
  • rýže jako příloha
  • čerstvý koriandr
  • limeta na pokapání
  • olej na smažení

Postup

Rybí filety nakrájejte na menší kousky a osolte. Dejte do misky, zasypejte kukuřičným škrobem a promíchejte, aby byly kousky ze všech stran obalené.

Vyklepněte do misky vajíčko a obalte rybí kousky i v něm. V jiné misce smíchejte mouku, pepř, česnek a sladkou papriku.

Do této směsi vysypejte kousky ryby obalené ve vajíčku a škrobu. Promíchejte, až téměř celá směs zmizí a kousky jsou obalené.

Smažte v trošce oleje nebo kokosového tuku dozlatova.

Až je maso hotové, přidejte sladkou chilli omáčku, sójovku, cherry rajčata a trochu vody, podle potřeby. Tak, aby vznikla omáčka. Podávejte s vařenou rýží, kousky ryby přelité omáčkou a posypané zeleným koriandrem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Máte chuť na rybu? Připravte si ji s naším magazínem.

Platýz s rajčatovou omáčkou

halibut.jpg (59 KB)

Filet z hejka se sušenými rajčaty

filesusenerajc.jpg (86 KB)

Sumeček s pikantní omáčkou

DSC_2176.jpg (135 KB)

zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama