DSC_0717.jpg (112 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Kostičky rybího filé připravte jen s kmínem a solí, v klasickém trojobalu a také v těstíčku. Bude to vypadat hezky a chutnají výborně.

Potřebujete

  • 300 g filé pro děti Nowaco
  • kukuřičná strouhanka
  • kukuřičná mouka
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • zelená petrželka
  • sůl
  • kmín

jako příloha

  • krokety Nowaco

bylinkový dip

  • zakysaná smetana
  • špetka soli
  • pažitka

DSC_0703.jpg (119 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Filé rozdělte na tři díly. Každý zpracujete jinak. Z filet nakrájejte menší kousky. Ideální je, že z jedné kostičky uděláte čtyři menší.

Třetinu kousků obalte v klasickém trojobalu – nejprve rybu osolte, poté obalte v mouce, rozšlehaném vejci, a nakonec v kukuřičné strouhance.

Druhou třetinu kousků obalíte v česnekovém těstíčku. Rozšlehejte společně 1 vejce, kukuřičnou mouku a rozmačkaný stroužek česneku. Nakonec přidejte najemno nasekanou petrželku. Těstíčko by mělo být hustější, aby se na rybě dobře udrželo.

Poslední rybí kostičky jen osolte, ochuťte kmínem.

Smažte na pánvi s nepřilnavým povrchem, s trochou oleje.

Jako přílohu podávejte krokety a pažitkový dip. Ten připravíte ochucením zakysané smetany nasekanou pažitkou a špetkou soli.

Dobrou chuť přeje Elly.

Rybí filé v sýrovém těstíčku

1.jpg (68 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Rybí filé s kořenovou zeleninou

2.jpg (86 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Rybí filé pod koprovou peřinou

3.jpg (151 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama