filet s kořenovou zeleninou

Venku je krásné horké léto, ale jíst se musí. I já, vášnivá kuchařka, se snažím obědy pro děti odbýt něčím rychlým, ale přesto chutným a výživným. Mám to štěstí, že děti milují ryby, takže mám v mrazáku zásobu různých rybích filetů, a ty průběžně vytahujeme a střídáme s čerstvými rybami.

Použít se dá jakákoliv oblíbená ryba, mořská, nebo sladkovodní.

Suroviny

rybí filety
cibule
mrkev
petržel
celer
sůl a čerstvě mletý pepř
trocha olivového oleje

Postup

Rybí maso osolíme a opepříme z obou stran. Osmahneme na rozpáleném oleji a dáme stranou, do tepla, aby nevychladlo.
Do výpeku z ryb vsypeme na půlkolečka nakrájenou cibuli a osmahneme do sklovata. Přidáme na velké nudličky nastrouhanou zeleninu, osolíme, opepříme a společně osmahneme doměkka.

Přidáme k rybě, kterou můžeme ještě přidat na pánvičku prohřát.

Tento oběd je hotový za pár minut, chutný a lehký!

Dobrou chuť přeje elly.

TÉMATA:
MASO A RYBY