rybashoubami.jpgFoto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 4 kousky oblíbeného rybího filé
  • sůl a bílý pepř
  • 2 hrsti najemno nasekaného čerstvého kopru
  • 300 g žampionu
  • 2 kusy řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • olivový olej

Postup

Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a dejte na něj opékat najemno nakrájenou cibuli. Až začne lehce zlátnout, přidejte na plátky nakrájené žampiony a na kousky řapíkatý celer. Společně opékejte asi pět minut. Mezitím si do zapékací misky naskládejte rybí filé. 

Ochuťte solí a pepřem. Zasypejte žampiony a celerem z pánve. Podlijte přibližně 1 dcl vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte asi 15 minut. Poté zalijte smetanou smíchanou s koprem. Dopečte ještě 5 až 10 minut. Doba pečení záleží na druhu ryby i velikosti filé, aby se pěkně propeklo, ale zároveň se nesmí vysušit.

Ihned podávejte s oblíbenou přílohou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Filé v těstíčku a bramborovo mrkvové pyré

1.jpgFoto: Alena Kolaříková

Pečená zelenina s rybím filé

2.jpgFoto: Alena Kolaříková

Rybí filé s křupavou krustou, kapustou a řepovými těstovinami

3.jpgFoto: Alena Kolaříková