K rybímu filé přidejte opečené nebo vařené brambory, bramborovou kaši a nějaký zeleninový salát. Skvělý bude třeba oblíbený a klasický okurkový salát se zakysanou smetanou.
Do těstíčka je přidaný nasekaný medvědí česnek. Protože máme zaručené zprávy od čtenářek z jižní Moravy, že v některých oblastech naší republiky už první lístky vykoukly ze země. Medvědí česnek je opravdu nezmar a vyleze i ze studené země. Příští týden nás čekají jarní teploty a tak hlídejte i svá oblíbená místa, kam na medvědí česnek rádi chodíte.
Suroviny
- 4 ks rybího filé
těstíčko
- 2 vejce
- trocha mléka
- hladká mouka dle potřeby
- 1 lžíce bramborového škrobu
- 100 g nastrouhaného sýra (ideálně 45 % Krolewski)
- špetka prášku do pečiva
- nasekaný medvědí česnek
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup
Příprava tohoto pokrmu je více než jednoduchá.
Z uvedených surovin připravíme těstíčko - vyšleháme vejce s mlékem, vmícháme nastrouhaný sýr, nasekaný medvědí česnek, prášek do pečiva, menší lžičku škrobu a hladkou mouku dle potřeby.
Ochutíme solí a pepřem.
Jednotlivé kousky filé osolíme, obalíme v hladké mouce a poté v těstíčku - filé ihned smažíme na rozpáleném oleji.
Dobrou chuť přeje Jana - Solnička v kuchyni.
Rybí filé na našem magazínu
Rybí filet s kořenovou zeleninou
Rybí filé s bulgurem a žampiony
Filet z hejka se sušenými rajčaty
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková
Nový komentář
Komentáře
Rybičky mňam, jen kdyby nebyly tak drahé.
To mě inspirovalo -udělám zítra na oběd
Filé mám moc ráda.