file.jpg (68 KB)

K rybímu filé přidejte opečené nebo vařené brambory, bramborovou kaši a nějaký zeleninový salát. Skvělý bude třeba oblíbený a klasický okurkový salát se zakysanou smetanou. 

Do těstíčka je přidaný nasekaný medvědí česnek. Protože máme zaručené zprávy od čtenářek z jižní Moravy, že v některých oblastech naší republiky už první lístky vykoukly ze země. Medvědí česnek je opravdu nezmar a vyleze i ze studené země. Příští týden nás čekají jarní teploty a tak hlídejte i svá oblíbená místa, kam na medvědí česnek rádi chodíte.

Suroviny

  • 4 ks rybího filé

těstíčko

  • 2 vejce 
  • trocha mléka 
  • hladká mouka dle potřeby
  • 1 lžíce bramborového škrobu 
  • 100 g nastrouhaného sýra (ideálně 45 % Krolewski)
  • špetka prášku do pečiva 
  • nasekaný medvědí česnek 
  • sůl
  • pepř 
  • olej na smažení

Postup

Příprava tohoto pokrmu je více než jednoduchá.

Z uvedených surovin připravíme těstíčko - vyšleháme vejce s mlékem, vmícháme nastrouhaný sýr, nasekaný medvědí česnek, prášek do pečiva, menší lžičku škrobu a hladkou mouku dle potřeby.

Ochutíme solí a pepřem.

Jednotlivé kousky filé osolíme, obalíme v hladké mouce a poté v těstíčku - filé ihned smažíme na rozpáleném oleji.

Dobrou chuť přeje Jana - Solnička v kuchyni.

Rybí filé na našem magazínu

Rybí filet s kořenovou zeleninou

filetskorenovou.jpg (86 KB)

Rybí filé s bulgurem a žampiony

filebulgur.jpg (132 KB)

Filet z hejka se sušenými rajčaty

filesusenerajc.jpg (86 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková

Uložit

Uložit

Reklama