ryba.jpg (241 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 4 kousky rybího filé (já jsem použila okouna nilského)
  • sůl a pepř
  • oregano (nejlépe čerstvé)
  • hromada rajčat, různých druhů i barev
  • česnek podle chuti
  • máslo a olivový olej
  • 2 šalotky
  • 300 - 400 g těstovin libovolného tvaru

Postup

Do osolené vody dejte vařit těstoviny.

Ve velké pánvi rozpusťte máslo a přidejte olivový olej. S olejem jsem nešetřila. Použila jsem skoro deci a do něj přidala dvě lžíce másla. Rybu osolte a opepřete, ochuťte oreganem a opečte na másle s olejem, na střední teplotu.

Opečenou rybu vyndejte na talíř a do pánvičky dejte na středně velké kousky nakrájenou šalotku a nasekaný česnek. Já jsem použila 4 stroužky. Opékejte, dokud nezačnou šalotka a česnek velice lehce tmavnout. Přidejte rajčata. Menší klidně vcelku, větší nakrájená. Opékejte asi pět minut. Ochuťte solí, pepřem, oreganem a ještě minutku, dvě opékejte.

Dejte do pánve půl hrnku vody, ve které se vařily těstoviny. A taky uvařené těstoviny. Zvyšte teplotu, míchejte a sundejte z pánve ve chvíli, kdy se vám zdají vzniklá omáčka tak akorát hustá. Nebo klidně ještě přidejte trochu vody, ve které se vařily těstoviny.

Naservírujte na talíře, do pánve vraťte kousky ryby a ještě můžete lehce přihřát. Podávejte na těstovinách, klidně přidejte ještě syrová rajčata.

Dobrou chuť přeje Elly.

Treska s citronovo pažitkovou omáčkou

9.jpg (85 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Treska s květákovým pyré a rajčaty

10.jpg (77 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Pražma s jarní cibulkou

11.jpg (47 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama