To, že jsou ryby zdravé, je všeobecně známá věc. Proto se také hojně doporučují při dietě. Nejtučnější ryba má pořád méně tuku než to nejvíce libové maso. Je ale zdravá i rybí dieta založená na konzumaci mořských pochoutek? Přesvědčte se, že ano.
Kromě klasického rozdělení na sladkovodní a mořské se ryby dělí dále na jednotlivé skupiny. Další dělení má svůj důvod, protože se v tom odráží kvalita masa, zastoupení zdravých tuků a dalších, pro tělo důležitých látek.
Velmi bohaté na vitaminy jsou zejména mořské ryby. Obsahují vitamin A, D, E a B 12. Protože jde ale i o vitaminy rozpustné v tucích, jejichž nadbytek nedokáže tělo samo vyloučit. Takže jejich konzumaci nepřehánějte. Stejně jako nepřehánějte
konzumaci makrel. I když je to tučná ryba, obsahuje ale některé užitečné tuky.
1. Maso jakých ryb je skoro bez tuku?
2. Jaké ryby obsahují nejvíc vitaminů?
3. Jakou důležitou látku pro ženské tělo obsahují ryby?
Výsledky kvízu a mnoho dalších rad na hubnutí naleznete na http://www.doformy.cz/kviz102
soutěž - kúra
Nový komentář
Komentáře
Juana: Z té běžně vaříme ve školní jídelně, ale mě moc nechutná - právě proto, že není moc cítit rybinou. Je to takové nemastné neslané - dobré na zapékání. Já mám rybu nejraději přírodně pečenou s min. ochucovadel, takže pro mě nic moc. Ale je fakt, že si ji v práci hodně chválí, zejména ti lidé, kteří jinak ryby moc nemusí.
Fofo: nesmim ho posílat na nákup. je to sranda, koupil mi třeba mouku místo moučkovýho cukru a pořád neví jaký je rozdíl mezi corn flakes a müsli
- ani jedno nejí.
taysa - musíš kupovat kvalitní rybí prsty a ne ty za 20,- Kč
Taky máme ryby moc rádi. Muž koupil nedávno pomleté rybí prsty
nežrala je ani kočka, nejvíc to připomínalo žemlák.
ryby mame moc radi
kupuji zasadne jen chlazeny... s mrazenyma nemam dobry zkusenosti
Pangasius je skutečně skvělá ryba, Makro i Globus ji mívají, Globus dokonce občas v akci. Při koupi mražených ryb je třeba se kouknout na obal, jaké je % vody. 10% je úplně OK, 20% už je lepší obalit. Pokud neuvádí - nekupovat!
Pangacius je skvělá ryba! A hlavně nemá kosti a celá rodinka si na ní pochutnáme
Arči: ... a následnou dietou shodím dalšího 1,5 kila
Ale neodradí mne to, jdu si koupit filety. Když dieta, tak pořádná
Ch.Z. Kochanská: čerstvého mívají občas v Makru a nedávno jsem koupila mraženého v Intersparu a to vypadalo hodně kvalitně, opravdu hned po naporcování zamražený maso, i obal vypadal docela luxusně a fakt to snedl i manžel, který jinak vyžaduje jen čerstvé ryby.
Juana: Pangasius mražený byl kdysi k dostání jen v Globu, teď ho vídám ve více obchodech, je to skutečně skvělá ryba. Čerstvý na gril je sice trošku dražší, ale vynikající.
Kdybyste někdy kápli v obchodě na rybu jménem pangas nebo pangasius, zkuste ji. Lepší rybu naše rodina zatím nejedla, a to doposud všichni milovali lososa. Je to sladkovodní ryba, která žije v Mekongu ve Vietnamu a má skvělou chuť a dost pevné maso - pokud se koupí čerstvá, zmražená se mi rozpadala jako každé jiné filety.
Kelly:
Včera odpoledne jsem si dala rybu a v noci jsem během půl hodiny shodila 1,5 kilo.
Taky mě to rozesmálo. Ve 100 g lososa je 14 g tuku, ve 100 g makrely 12 g. Oproti tomu krutí a kuřecí 1-2 g tuku, telecí kolem 5, i svíčková má 6 g. Doporučuji autorům článku kouknout na jakékoliv běžně dostupné tabulky nutričních hodnot potravin.
Nejtučnější ryba má pořád méně tuku než to nejvíce libové maso.Tak to mi teda nějak nesedí!!!!Ryby mám ráda, ale tahle věta mě nadzvedla!!!