Foto: Alena Kolaříková
Růžičkovou kapustu stačí opravdu krátce opéct na pánvi nebo povařit. Třeba v polévce. Já ji mám však nejraději na pánvičce, s kvalitním olivovým olejem, lehce osolenou, s masem i bez. Skvěle ji doplňuje slanina a také vlašské ořechy. Nic nezkazíte kapkou smetany. Jako příloha se hodí úplně cokoliv. Nebojte se použít kroupy, kuskus, quinou, ale i rýži, brambory nebo nic.
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 500 g čerstvé růžičkové kapusty
- polovina středně velkého květáku
- 1 velká cibule
- kvalitní olivový olej
- 500 g chlazených bramborových noků
- oblíbená směs koření nebo bylinek
- 1 lžíce kremžské hořčice
Foto: Alena Kolaříková
Postup
Ve velké pánvi rozehřejte olej a vsypejte na něj najednou nahrubo nakrájenou cibuli, přepůlené kapustičky, kousky kuřecího masa a menší růžičky květáku. Opékejte společně, míchejte. Ochuťte kořením, solí.
Maso změní barvu, nejprve na bílou a potom místy do zlatova, opečenou. Kapusta i květák musí pořád zůstat křupavé. Ke konci přidejte kremžskou hořčici a zalijte 2 dcl vody nebo vývaru. Chvíli ještě zprudka vařte, část tekutiny se odvaří.
Noky opečte na vedlejší pánvi s trochou oleje. Dokřupava. Všechno promíchejte a podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Křupavá růžičková kapusta s uzeným masem
Foto: Alena Kolaříková
Kapustičky na smetaně s bramborovými noky
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Moc mě lákají jídla s růžičkovou kapustou.