1635846859872.jpg (370 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Růžičkovou kapustu stačí opravdu krátce opéct na pánvi nebo povařit. Třeba v polévce. Já ji mám však nejraději na pánvičce, s kvalitním olivovým olejem, lehce osolenou, s masem i bez. Skvěle ji doplňuje slanina a také vlašské ořechy. Nic nezkazíte kapkou smetany. Jako příloha se hodí úplně cokoliv. Nebojte se použít kroupy, kuskus, quinou, ale i rýži, brambory nebo nic.

Suroviny

  • 2 kuřecí prsa
  • 500 g čerstvé růžičkové kapusty
  • polovina středně velkého květáku
  • 1 velká cibule
  • kvalitní olivový olej 
  • 500 g chlazených bramborových noků 
  • oblíbená směs koření nebo bylinek
  • 1 lžíce kremžské hořčice

DSC_1418.jpg (114 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Ve velké pánvi rozehřejte olej a vsypejte na něj najednou nahrubo nakrájenou cibuli, přepůlené kapustičky, kousky kuřecího masa a menší růžičky květáku. Opékejte společně, míchejte. Ochuťte kořením, solí.

Maso změní barvu, nejprve na bílou a potom místy do zlatova, opečenou. Kapusta i květák musí pořád zůstat křupavé. Ke konci přidejte kremžskou hořčici a zalijte 2 dcl vody nebo vývaru. Chvíli ještě zprudka vařte, část tekutiny se odvaří. 

Noky opečte na vedlejší pánvi s trochou oleje. Dokřupava. Všechno promíchejte a podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Křupavá růžičková kapusta s uzeným masem

kapusta1.jpg (139 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Kapustičky na smetaně s bramborovými noky

kapusta2.jpg (566 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama