Užijte si kvalitní šunku v jejích neljepších variacích!
NA 6 PORCÍ
Příprava: 30 minut
- 300 g lístků čerstvé rukoly
- 300 g parmské šunky nebo pršutu
- 150 g parmazánu
- 100 g sezamové pasty tahini (v prodejnách zdravé výživy nebo orientálních specialit)
- 50 g opražených piniových oříšků (můžete nahradit mandlemi)
1. Pastu tahini dobře prošlehejte, aby byla krémovitá (má podobnou chuť jako máslo z burských oříšků – pokud je máte rádi a po ruce, můžete je použít místo tahini).
2. Rukolu propláchněte a rozdělte do přibližně stejných svazečků. Každý zaviňte vždy do dvou plátků šunky položených přes sebe.
3. Svazečky podávejte s krémovou pastou, hoblinkami parmazánu a piniovými jadérky. Báječná obměna: Plátky vláčné parmské šunky (pršutu) nahraďte uzeným lososem a pastu ze sezamových semínek tahini vyměňte za jogurt.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
Nový komentář
Komentáře
Tyhle ingredience musí ale stát, to bysme si mohli dovolit snad jen při padesátinách