Když se řekne Masox, každému se nejspíš vybaví – legendární masový bujón. Už v 50. letech minulého století totiž stál u zahájení výroby bujónů ve společnosti Vitana. Díky svému nenapodobitelnému složení a zaručené kvalitě je stále suverénně nejprodávanějším bujónem na českém trhu. Věhlas této kultovní značky dokonce daleko přesahuje hranice kuchyní. Masox se objevuje i v názvech outdoorových adrenalinových klubů nebo spolků fanoušků multiplayerových počítačových her. Prostě všude tam, kde je zapotřebí to pořádně „rozbalit“ a „jít do toho“, aby člověk měl pocit, že to „má šťávu“.
Masox jde do všeho!
Bujóny se původně používaly pouze
jako základ při přípravě masových vývarů. Dnes se sice setkáváme s jinými druhy
bujónů (např. slepičí, hovězí, zeleninový), ale jedině Masox lze použít jak do
polévek a světlých i tmavých omáček, tak na přípravu pokrmů z hovězího,
vepřového a kuřecího masa na různé způsoby, do zeleninových jídel i do příloh.
Masox nelze přehlédnout!
Masox nyní prošel malým
„faceliftem“ svého obalu. Z krabiček zmizela zelená barva a žluté jméno září na
jasně červeném pozadí. K dostání jsou tato balení: 2-kostka (26g), 6-ti kostka
(78g), 12-ti kostka (156g).
Masox na scénu!
V současné době můžete vidět televizní
reklamu, ve které to Masox pořádně rozbalí na zahradní párty. Poněkud fádní
atmosféra se s jeho příchodem na scénu razantně změní a jednotlivé ingredience
se pěkně “odvážou”. A přesně to se odehrává i v každém hrnci, pánvi nebo pekáčku
při vaření s Masoxem. Tipy na zajímavé variace vašich oblíbených receptů
(polévky, omáčky, “hotovky”, minutky, zeleninové pokrmy i přílohy) najdete na www.vitana.cz/masox.
Nový komentář
Komentáře
Ladia: tyrkys: přesně tak, masox jsem zatím nikdy nepoužila
Já teda do bujónu radšéj vyvařím slepici. Takový vývar je pak slepicový, rosolovatí, když vystydne, plavou v něm kusy masa.... a když používám syntetiku, tak jakýsi rakouský bioprevít, který se skládá ze soli a bylinek, nenapodobitelnou chuť vývaru totiž dělá bůhvíproč libeček.
Masox, předpřipravené fujtajksly na omáčky z konzerv a jiné věci já nerada, já fajnšmekr.
Ladia: myslím si to samé. To radši do zeleninového jídla přidám zeleninový, nebo houbový bujon. Ty chutnají přirozeněji.
Já nevím, jídlo s masoxem má prostě masoxovou chuť, která úplně přehluší chuť toho, co jste původně chtěli uvařit
sorry
to tu dlouho nebylo...
Dvakrát do měsíce jeden a tentýž článek o zdravém stravování...