Když se řekne Masox, každému se nejspíš vybaví – legendární masový bujón. Už v 50. letech minulého století totiž stál u zahájení výroby bujónů ve společnosti Vitana. Díky svému nenapodobitelnému složení a zaručené kvalitě je stále suverénně nejprodávanějším bujónem na českém trhu. Věhlas této kultovní značky dokonce daleko přesahuje hranice kuchyní. Masox se objevuje i v názvech outdoorových adrenalinových klubů nebo spolků fanoušků multiplayerových počítačových her. Prostě všude tam, kde je zapotřebí to pořádně „rozbalit“ a „jít do toho“, aby člověk měl pocit, že to „má šťávu“.

Masox jde do všeho!
Bujóny se původně používaly pouze jako základ při přípravě masových vývarů. Dnes se sice setkáváme s jinými druhy bujónů (např. slepičí, hovězí, zeleninový), ale jedině Masox lze použít jak do polévek a světlých i tmavých omáček, tak na přípravu  pokrmů z hovězího, vepřového a kuřecího masa na různé způsoby, do zeleninových jídel i do příloh. Masox dá jídlu vždy tu správnou chuť, protože se dobře spojuje s ostatními ingrediencemi. V tom je právě kouzlo jeho receptury, v níž je použito více než 30 různých přísad v tak unikátní a těžko nahraditelné kombinaci, že se opravdu vyplatí mít jej doma vždy při ruce.

Masox nelze přehlédnout!
Masox nyní prošel malým „faceliftem“ svého obalu. Z krabiček zmizela zelená barva a žluté jméno září na jasně červeném pozadí. K dostání jsou tato balení: 2-kostka (26g), 6-ti kostka (78g), 12-ti kostka (156g).

Masox na scénu!
V současné době můžete vidět televizní reklamu, ve které to Masox pořádně rozbalí na zahradní párty. Poněkud fádní atmosféra se s jeho příchodem na scénu razantně změní a jednotlivé ingredience se pěkně “odvážou”. A přesně to se odehrává i v každém hrnci, pánvi nebo pekáčku při vaření s Masoxem. Tipy na zajímavé variace vašich oblíbených receptů (polévky, omáčky, “hotovky”, minutky, zeleninové pokrmy i přílohy) najdete na www.vitana.cz/masox.

 

TÉMATA:
DŮM A BYT