Co budete potřebovat:
- 1 dýně hokkaido (kolem 300g)
- 3 brambory
- 1 lžičky soli
- pepř podle chuti
- 1 lžičky skořice
- 1 lžičky kari koření
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 3 lžíce cizrnové mouky
- olej rostlinný
- 1 hrnku SKYRU z Bohušovic
- čerstvá pažitka
- sladká paprika dle chuti
Rösti jsou smažené jídlo typické pro německo-švýcarskou oblast. Syrové brambory nastrouháme, smícháme s kořením, přidáme trochu mouky a smažíme na pánvi. A když je podzim, přidáváme do těsta nastrouhanou dýni hokkaido. Cizrnová muka se používá, protože spojí ingredience a dobře se pak z těsta vytváří placičky. Nejsou pak vůbec potřeba vejce. (pokud dáte jinou mouku, můžete místo vajec dát na spojení trochu odvaru z lněného semínka) Chuť dokonale doladí petrželka, koření jako kari, skořice a pepř se solí.
Rösti jsou delikatesní s dipem ze Skyru, ten můžete servírovat i se salátem nebo použít místo majonézy do sendviče.
Na dip:
- 450 g bílého Skyru z Bohušovic
- 1-2 stroužky česneku
- 1 lžička citrónové šťávy
- Kůra z jednoho bio citrónu
- 1 lžičky dijonské hořčice
- Mořská sůl podle chuti
- Čerstvě mletý pepř podle chuti
Nový komentář
Komentáře