Skyr-23-rosti-002-web.jpg

Co budete potřebovat: 

  • 1 dýně hokkaido (kolem 300g)
  • 3 brambory
  • 1 lžičky soli
  • pepř podle chuti
  • 1 lžičky skořice
  • 1 lžičky kari koření
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 3 lžíce cizrnové mouky
  • olej rostlinný
  • 1 hrnku SKYRU z Bohušovic
  • čerstvá pažitka
  • sladká paprika dle chuti

Skyr-23-rosti-003-web.jpg

Rösti jsou smažené jídlo typické pro německo-švýcarskou oblast. Syrové brambory nastrouháme, smícháme s kořením, přidáme trochu mouky a smažíme na pánvi. A když je podzim, přidáváme do těsta nastrouhanou dýni hokkaido. Cizrnová muka se používá, protože spojí ingredience a dobře se pak z těsta vytváří placičky. Nejsou pak vůbec potřeba vejce. (pokud dáte jinou mouku, můžete místo vajec dát na spojení trochu odvaru z lněného semínka) Chuť dokonale doladí petrželka, koření jako kari, skořice a pepř se solí.

Rösti jsou delikatesní s dipem ze Skyru, ten můžete servírovat i se salátem nebo použít místo majonézy do sendviče.
 
Na dip:

  • 450 g bílého Skyru z Bohušovic
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • Kůra z jednoho bio citrónu
  • 1 lžičky dijonské hořčice
  • Mořská sůl podle chuti
  • Čerstvě mletý pepř podle chuti