Na 4 porce si nachystejte:
- 400 g arborio rýže
- 1 červenou cibuli
- 2 červené řepy
- 1 dcl červeného vína
- 1 l vývaru
- 50 g parmezánu
- 1 lžíci másla
- čerstvý tymián
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup:
Na olivovém oleji osmažte cibuli a přidejte na proužky nakrájenou červenou řepu. Po chvilce přisypte rýži a orestujte. Jakmile začne jemně syčet, můžete přilít víno a nechat ho téměř odpařit. Poté postupně přilévejte vývar, dokud není rýže uvařená. Nyní už můžete vypnout plotnu a do rizota přimíchat parmezán, máslo, tymián a dochutit jej solí a pepřem.
Zdroj receptu: https://cz.everli.com/cs
Nebo raději vyzkoušíte tento recept z řepy?
Foto: Regionální potravina
Nový komentář