61e941e2ebbc3image.jpgFoto: Everli 

Na 4 porce si nachystejte:

  • 400 g arborio rýže
  • 1 červenou cibuli
  • 2 červené řepy
  • 1 dcl červeného vína
  • 1 l vývaru
  • 50 g parmezánu
  • 1 lžíci másla
  • čerstvý tymián
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup:

Na olivovém oleji osmažte cibuli a přidejte na proužky nakrájenou červenou řepu. Po chvilce přisypte rýži a orestujte. Jakmile začne jemně syčet, můžete přilít víno a nechat ho téměř odpařit. Poté postupně přilévejte vývar, dokud není rýže uvařená. Nyní už můžete vypnout plotnu a do rizota přimíchat parmezán, máslo, tymián a dochutit jej solí a pepřem. 

 Zdroj receptu: https://cz.everli.com/cs

Nebo raději vyzkoušíte tento recept z řepy?

Pomazánka z červené řepy

1-1.jpg

Foto: Regionální potravina