64419599_10216482046237907_270162092982534144_n.jpg (104 KB)

Recept nám poslala Marcela, která v Itálii žije se svojí rodinou a tenhle recept v horku všichni milují. Hotové jídlo nechejte v lednici pěkně vychladit a užívejte si svěží oběd nebo večeři.

Suroviny

  • 500 g rýže parboiled
  • 300 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 150 g černých a zelených oliv
  • nakládanou zeleninu dle chuti, můžou být i hříbky - ve sladkokyselém nálevu
  • kyselé okurky
  • kapari
  • nakládané artyčoky
  • trocha extra panenského olivového oleje

Postup

Uvařte si rýži. Až je hotová, pořádně ji propláchněte studenou vodou. Přidejte tuňáka ve vlastní šťávě, nakrájené olivy a všechny nakládané suroviny. Jejich množství a složení záleží na vaší chuti. V Itálii se dá dokonce koupit přímo směs nakládané zeleniny na riso freddo, ve které jsou i hříbky a je ve sladkokyselém nálevu.

Všechno zakápněte olivovým olejem, pořádně promíchejte a dejte vychladit do lednice.

Tip od Marcely: Před podáváním si můžete do své misky s riso freddo přidat i trochu majonézy. Vyzkoušejte, co vám bude více chutnat. Jestli verze s majonézou nebo bez.

Dobrou chuť přeje Marcela Gallová.

Zázraky s rýží

Pečená kuřecí křídla a smažená rýže

DSC_0247.jpg (145 KB)

Mléčná rýže s malinami

sladkaryze.jpg (134 KB)

Pikantní smažená rýže

ryze2.jpg (106 KB)

Zdroj fotografií: Marcela Gallová, Alena Kolaříková

Reklama