MixSy je moderní univerzální kuchyňský spotřebič, který nahrazuje několik dalších přístrojů. Pomocí tohoto multifunkčního mixéru dokážete v kuchyni zvládnout celou řadu činností. Nejdůležitější však je, že tyto činnosti budete moci provádět tak snadno a rychle, jak je to jen možné. Tento univerzální přístroj vám pomůže rychle a bez námahy provádět řadu úkonů souvisejících s vařením. MixSy potřebuje na každou činnost jen pár vteřin.
TATARSKÁ OMÁČKA Z JOGURTU
- 1 bílý jogurt bez tuku
- 1 cibule
- 1 sterilovaná okurka
- 1 lžička hořčice
- sůl, pepř, několik kapek bílého vína nebo citronové šťávy
Postup přípravy:
Do bílého jogurtu dáme všechny přísady a vyšleháme s pomocí nástavce na míchání.
DOMÁCÍ MAJONÉZA BEZ VAJEC A OLEJE
- 1 bílý jogurt bez tuku
- 1 vařená brambora
- 1 lžíce vývaru z brambor
- sůl, pepř, několik kapek bílého vína nebo citronové šťávy
Postup přípravy:
Pomocí šlehacího kotouče do hladka umixujeme vařené brambory s trochou vývaru.
Do hladké táhlé hmoty zlehka vmícháme jogurt a podle potřeby dochutíme ostatními přísadami. Do pokrmů přidáváme jako pravou majonézu.
KRABÍ KOKTEJL
- 1 balení krabích tyčinek
- 1 mandarinka (případně kousek ananasu nebo jablko)
- 1/2 červené kapie
- 1/2 pomazánkového másla
- 1 šálek domácí majonézy
- sůl, pepř, citron
Postup přípravy:
V misce mlýnku rozsekáme zvlášť krabí tyčinky, kapii a ovoce. Poté vše smícháme, přidáme máslo, majonézu, dochutíme kořením a necháme vychladit. Podáváme s celozrnným pečivem.
HUMROVÁ POMAZÁNKA
300 g rybího filé- 1 mrkev
- stejné množství celeru
- 1/2 cibule
- 1 jablko (oloupané)
- 1 šálek domácí majonézy
- sůl, pepř, citron
Postup přípravy:
Rybí filé, mrkev a celer uvaříme v páře. Necháme vychladnout a poté společně s cibulí a majonézou rozmixujeme pomocí nožové hlavy v nádobě mixSy. Pomazánku podle chuti dokořeníme a okyselíme. Podáváme na celozrnném pečivu, zdobíme plátky citronu.
KUŘECÍ POCHOUTKA - salát
- 250 g vařeného kuřete
- 1 velká mrkev (případně 2 malé)
- stejné množství celeru
- 1/2 cibule
- 1 jablko (oloupané)
- 1 sladkokyselá okurka
- 1 vejce vařené
- 1 šálek domácí majonézy
- sůl, pepř, citron, cukr
Postup přípravy:
Kuře společně s mrkví, celerem, cibulí a vejcem uvaříme v páře. Poté kuřecí maso, mrkev, celer, okurku, oloupané jablko a vejce dáme do mísy a nožem na maso nahrubo rozmixujeme. Přidáme majonézu, citrónovou šťávu, cukr, sůl a pepř a necháme v lednici uležet.
SALÁTOVÉ DRESINKY
- DRESINK S HOŘČICÍ A KEČUPEM
Jako základ použijeme majonézu a přidáme k ní 2 lžíce hořčice, 100 ml kečupu
a 1 cibuli. K rozmixování použijeme nožovou hlavu. Podle chuti dochutíme pepřem nebo pálivou paprikou
- DRESINK S ČESNEKEM
K základní majonéze přidáme česnek a na rozmixování opět použijeme nožovou hlavu.
- DRESINK S BYLINKAMI
K základní majonéze přidáme bylinky dle chuti (např. petržel, bazalku, provensálské koření atd.) a mixujeme pomocí nožové hlavy.
TVAROHOVÝ KRÉM S ČOKOLÁDOVOU PŘÍCHUTÍ
- 1 nízkotučný tvaroh
- dle chuti cukr
- 1 velká lžíce kakaa
- 50 ml mléka
- Postup přípravy:
Všechny ingredience smícháme dohromady a pomocí nástavce na míchání vyšleháme v hustou pěnu.
POMERANČOVÝ / GREPOVÝ DŽUS
- 2 pomeranče / 1 grep
- 1 citron
- cukr a voda
Postup přípravy:
Omyté pomeranče / grep a citron rozmixujeme pomocí nožové hlavy s cukrem. Poté dolijeme vodou a doplníme kostkami ledu. Lze přidat i jiné ovoce.
BANÁNOVÝ KOKTEJL
- 0,5 l vychlazeného mléka
- banány
- cukr dle chuti
Postup přípravy:
Nástavcem na míchání všechny ingredience vyšleháme do pěny a doplníme ledem.
ŠLEHAČKA Z MLÉKA
- 200 ml vychlazeného mléka
- 1/4 lžičky vanilkového cukru
- eventuálně 1 lžička kakaa
Postup přípravy:
Pomocí šlehacího kotouče všechny ingredience vyšleháme do husté pěny.
FRAPPÉ
- 200 ml studené vody
- 2 lžičky instantní kávy
- 1/4 lžičky vanilkového cukru
Postup přípravy:
Pomocí šlehacího kotouče všechny ingredience vyšleháme do husté pěny.
OVOCNÁ ZMRZLINA
300 g mraženého ovoce (např. jahody)- 1 velký bílý jogurt (případně mléko nebo šlehačka)
- dle chuti cukr
Postup přípravy:
Ovoce bez rozmrazování smícháme s jogurtem (případně i mlékem) a pomocí nožové hlavy vše vyšleháme do chutné zmrzliny.
CAFFÈ LATTE
Postup přípravy:
Vysokou sklenici naplníme do dvou třetin kávou, přidáme šlehačku z mléka a kávovou pěnu frappé a na závěr dozdobíme skořicí, kakaem, grankem nebo čokoládou.