Láká vás grilování? Rádi zkoušíte nové recepty? Pak pro vás máme několik tipů!
Hovězí svíčková pečená na anglický způsob s lilkovým dipem
Suroviny pro 4 porce:
- hovězí svíčková Maso Planá v celku cca 200g na osobu
- 1 lžíce hrubé mořské soli
- 1 lžíce drceného barevného pepře
- francouzská hořčice, kečup, sojová omáčka
- chléb gurmán značky Penam
Postup:
- hovězí svíčkovou očistíme a odblaníme
- připravíme marinádu ze soli pepře, hořčice, kečupu a malého množství sojové omáčky
- svíčkovou necháme marinovat alespoň ½ dne
- marinované maso vložíme na rozpálený gril a zvolna pečeme po celém obvodu cca 15 minut
- maso krájíme před servírováním na jednotlivé plátky
- maso je šťavnaté a ze středu hodně narůžovělé
- podávat můžeme s chlebem Gurmán značky Penam
Vepřové medailonky s paprikovou grilovací klobásou
Suroviny pro 4 porce:
- 150 g vepřové panenky
- 50 g Paprikové grilovací klobásy Maso Planá
- snítek tymiánu
- plátek anglické slaniny
- Rosický toustový chléb značky Penam
Postup:
- vepřovou panenku očistíme a do středu panenky uděláme řez, abychom vytvořili kapsu pro klobásu, kterou vložíme dovnitř
- z vrchu panenku osolíme hrubou solí, drceným pepřem, přiložíme tymián a vše zabalíme do anglické slaniny
- můžeme převázat motouzem, aby se nám anglická slanina nerozmotávala
- panenku grilujeme nejlépe na kameni nad grilem, aby se slanina po obvodu, nespálila
- ideální přílohou může být ogrilovaný Rosický toustový chléb značky Penam
Jehla s variací klobás a zeleniny
Suroviny pro 4 porce:
- 1 ks Kostelecké klobásy
- 1 ks Bílé klobásy Kostelecké uzeniny
- 1 ks Paprikové grilovací klobásy Maso Planá
- 1 ks Drůbeží sýrové klobásy Vodňanské kuře
- 3 malé hlavičky žampionu
- tymián, šalotka a fenykl
- Party chléb značky Penam
Postup:
- všechny druhy klobás nakrájíme na stejné špalíčky a napíchneme je na jehlu tak aby nám tvořily rovnoměrnou mozaiku
- prokládáme hlavičkami žampionu či jinou zeleninou
- fenykl nakrájíme na nudličky, stejně tak i šalotku
- na másle zpěníme fenykl, přidáme šalotku a tymián
- směs zlehka osolíme a podlijeme malým množstvím vody - podáme k masovým jehlám
- pokrm je vhodné doplnit opečeným Party chlebem značky Penam
Špekáčky na grilu trochu jinak
Suroviny pro 4 porce:
- 1 ks Kosteleckého špekáčku
- šalotka nebo česnek
- uzený sýr
- maďarská papriku
- sůl
- Party chléb značky Penam
Postup:
- špekáček nařízneme a zevnitř osolíme
- posypeme paprikou a vložíme klínek uzeného sýru
- můžeme přidat šalotku nebo plátek česneku
- špekáček vložíme na mírný oheň a grilujeme
- grilovaný špekáček servírujeme na opečeném Party chlebu značky Penam
Grilovaný měšec
Suroviny pro 4 porce:
- 1 sýr typu hermelín
- česnek
- 2-3 druhy grilovacích klobás Kostelecké uzeniny a Maso Planá (Bílá klobása Kostelecké uzeniny, Norimberská klobása Maso Planá)
- bylinky - tymián, rozmarýn apod.
- Rosický toustový chléb značky Penam
Postup:
- hermelín rozřízneme na půl po jeho obvodu
- grilovací klobásky nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na pánvi
- přidáme sekaný česnek a bylinky
- směs vložíme na půlku hermelínu a zabalíme do alobalového měšce
- vše grilujeme na prudkém ohni, dokud hermelín nezměkne
- podáváme s opečeným Rosickým toustovým chlebem značky Penam
Šneci na špízu
Suroviny pro 4 porce:
- 1 balení kuřecích stehen Mix - barbecue značky Vodňanské kuře
- 1ks Drůbeží sýrové klobásy Vodňanské kuře
Postup:
- kuřecí stehna vykostíme a nakrájíme na 3 cm proužky a vložíme na ně grilovací klobásu
- vše zatočíme do malého šneka, který aby se nerozmotal, napíchneme na grilovací špíz
- z několika šneků vytvoříme špíz
- grilujeme na mírném ohni tak, aby se nám tepelně upravila i klobása vložená uvnitř
Crostini s grilovanou zeleninou, čerstvými bylinkami sypané parmezánem
Suroviny pro 4 porce:
- Rosický toustový chléb značky Penam
- 2-3 hnědé žampiony
- paprika, cuketa, rajče
- bylinky - bazalka, tymián, estragon
- sypaný parmezán
Postup:
- chléb zlehka opečeme z obou stran
- ze zeleniny připravíme malé kostičky, které zprudka opečeme na olivovém oleji
- přidáme bylinky
- zeleninové concassé dáme na hotové crostini a posypeme parmezánem
Bruschetta
Suroviny pro 4 porce:
- chléb Gurmán značky Penam
- 2 dozrálá rajčata
- 1 šalotka
- stroužek česneku
- čerstvá bazalka
Postup:
- plátky chleba opečeme na sucho na grilu
- na opečené chleby připravíme směs na bruschettu
- dochutíme hrubou solí a drceným pepřem
Směs na bruschettu
- směs z nadrobno nakrájených rajčat, šalotky, na drobno sekaného česneku, olivového oleje a čerstvé bazalky
Nový komentář
Komentáře
Vypydá to moc pěkně.
v lete grilujeme kazdy den,takze urco vyuziju!
Nějak jsem nedohledala hned u toho prvního receptu postup na lilkový dip - ten bych si zrovna dala:). Jinak my steaky nakládáme do majolky - jsou pak křehčí a šťavnaté. K tomu pěkně grilovací omáčky ( koupila jsem pikantní novinku Chunky Salsa od Hellmanns - je výborná a příjemně pikantní).