Díky obsahu kyseliny listrové je také vhodná pro budoucí maminky. Z minerálů v jarní cibulce najdete například jód, draslík, hořčík, železo a vápník. Výborná je zejména do pomazánek, kdy si syrová uchová nejvíce prospěšných látek.

Vajíčková pomazánka s jarní cibulkou

Ingredience:

  • 5 kusů vajec
  • 2 ks nakládané okurky
  • 350 ml majonézy
  • jarní cibulka
  • sůl
  • pepř
  • toustový chléb

Postup:

  1. Vejce uvaříme natvrdo a necháme je vychladnou. Studená vejce oloupeme a přes krájecí mřížku na vajíčka naporcujeme na kostičky do mísy.
  2. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, okurky a majonézu. Vše dobře promícháme.
  3. Ochutíme solí a pepřem. Hotovou vaječnou pomazánku podáváme s toustovým chlebem. Více o receptu ZDE

Grilované brambory se slaninou, jarní cibulkou a bylinkovým dipem

Ingredience:

  • 500 g brambor typu A
  • 250 g anglické slaniny vcelku
  • 4 jarní cibulky
  • 4 stroužky česneku
  • rozmarýn
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 100 g bílého smetanového jogurtu
  • 100 g zakysané smetany
  • pažitka
  • petrželka
  • 1 citron
  • sůl
  • pepř

Postup:

Očištěné a omyté brambory i se slupkou nakrájíme na měsíčky. Do grilovacího tácku k nim přidáme nakrájenou slaninu, jarní cibulku, česnek a snítky rozmarýnu. Zakapeme polovinou olivového oleje a dochutíme solí a pepřem. Grilujeme dozlatova, nejlépe přiklopené, asi 25 minut podle velikosti brambor. Průběžně obracíme.

Dip: Smícháme jogurt, smetanu, nasekanou pažitku, petrželku, šťávu a kůru z citronu. Dip dochutíme zbývajícím olivovým olejem, solí a pepřem. Podáváme s grilovanými bramborami. Více o přípravě ZDE

Více na TESCO.CZ

Reklama