Silvestrovské menu podle Jane’s moments

Pár tipů, které můžete vyzkoušet místo klasických chlebíčků a jednohubek:

Tataráček a k němu krekry TUC Original.Tato kombinace mě baví včetně pečeného česneku nebo TUCminihubky. Věděli jste, že TUCky jsou rovněž v mini variantě? Letos dokonce v nových příchutích. Sýr a cibule, slané anebo varianta sladké chilli, která se velmi dobře hodí k vínu a zatím u nás vede!

Pokud připravujete pomazánky na chlebíčky, zkuste je dát na TUCky. Ideální jsou ty, které se dají dát do zdobícího sáčku, abyste si to hezky naaranžovali. Mě se osvědčily všechny pomazánky z žervé, zkrátka takové ty pevnější.

Celý článek naleznete zde.

Tuňáková pomazánka s vajíčkem podle Venduly Foldyny

Připravte si:

  • 2 plechovky tuňáka (přírodního v oleji a bez zeleniny)
  • 2 vejce
  • 2 lžíce majonézy
  • 3 lžíce řeckého jogurtu
  • 1 menší červená cibule
  • lžíce nadrobno nasekané pažitky
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl, pepř
  • krekry TUC k podávání (nebo pečivo)

Obě vejce si dejte do vody uvařit natvrdo. Bude to trvat asi 10 minut. Poté je zalijte studenou vodou a po vychladnutí oloupejte. Úplně studená vejce pak nastrouhejte na drobném struhadle a dejte do větší mísy, ve které budete pomazánku míchat. Z plechovek tuňáka slijte olej a maso přidejte do mísy. Cibuli nakrájejte nadrobno a taktéž jí přidejte k ostatním surovinám, přilijte i citronovou šťávu a všechno promíchejte.

Do misky přidejte také majonézu pro krémovost pomazánky a řecký jogurt se postará o zjemnění a odlehčení. Pokud toužíte po vydatnější verzi, můžete jogurt nahradit větší porcí majolky. Vymíchejte nadýchanou pomazánku, na závěr přidejte nakrájenou pažitku a podle potřeby směs dosolte a opepřete.

Pomazánku můžete podávat namazanou na pečivu, ale ještě lépe bude chutnat (a také vypadat) na krekrech. Já jsem zvolila značku TUC (konkrétně solené a sypané mákem) a pomazánku na ně nastříkala pomocí cukrářského pytlíku. Mé oblíbené TUC jsou Bakeful a také TUC mini, které jsou krásně malinké a moc dobře se zdobí. Navíc, nemám ráda, když jsou krekry zbytečně mastné, TUC jsou pečené v troubě. Starost mi tak úplně odpadá. Na závěr posypte pomazánku ještě trochou pažitky.

Celý článek naleznete zde.

Marinovaný losos s krekrami TUC podle Bohyně kuchyně

  • 500 g kousek čerstvého lososa s kůží, bez kostí
  • 200 ml hrubé mořské soli
  • 200 ml cukru krupice
  • trochu čerstvě mletého černého pepře
  • 100 ml nasekaného čerstvého kopru

Sůl a cukr promícháme. Přidáme pepř a nahrubo nasekaný kopr. Polovinu této směsi vysypeme do hlubšího talíře. Položíme na lososa, kůží dolů a pořádně přimáčkneme. Zbylou směsí lososa zasypeme a přikryjeme, také přitlačíme. Bude úplně celý schovaný pod krustou ze soli a cukru.

Talíř přetáhneme potravinářskou folií a dáme do chladna, na 48 hodin. Během této doby asi čtyřikrát přetočíme. Když necháme lososa marinovat o den, dva déle, nic se neděje. Jen ho určitě nechávejte v lednici. Marinovaného lososa očistíme o směsi a nakrájíme velice ostrým nožem na tenké plátky.

Celý článek naleznete zde.

Silvestrovské jednohubky podle Something Sometimes

Na jednohubkách je nejlepší to, že můžete použít cokoli, co doma najdete. Takže nemusíte speciálně nakupovat, a ještě tak možná zúročíte nějaké zbytečky, které byste třeba už ani nezvládli spotřebovat.

Jinak vám tedy stačí balení krekrů TUC vaší oblíbené příchutě - u nás letos jasně boduje ta slaninová. Ale skvělé jsou i original nebo sýrové! Následně jsem připravila dvě varianty - jednu s kolečkem klobásky, nivou, paprikou a na dozdobení po upečení kousek petrželky. Druhá várka byla s nivou, fíkem a olivou. Všechno to naaranžujete na krekry TUC a dáte do trouby tak na deset minut. A máte hotovo!

Celý článek naleznete zde.

Pomazánka se sušenými rajčaty a vlašskými ořechy podle Solničky v kuchyni

Tuto pomazánku dělám teprve krátce. Vznikla vlastně úplnou náhodou, když mě přepadla chuť na něco slaného. Dnes se s vámi podělím o recept.

Ingredience:

  • 1 pomazánkové máslo
  • 1 - 2 lžíce majonézy
  • 100 g naložených sušených rajčat
  • menší hrstka vlašských ořechů
  • 1 stroužek česneku

Rajčata s troškou oleje rozmixujeme do hladka. Přidáme vlašské ořechy a opět promixujeme. Smícháme s pomazánkovým máslem, majonézou a dochutíme česnekem, solí a čerstvě mletým pepřem. Podáváme na krekrách TUC.

Komu se nechce dělat s chlebíčky, mám ještě jeden tip. Zkuste třeba rajčatové TUCky podávat s jogurtovo-česnekovým nebo bylinkovým dipem. Už vás nepřekvapí žádná nečekaná návštěva. Během minutky budete mít občerstvení na stole.

Celý článek naleznete zde.

Reklama