Vystačí na: asi 3 sklenice a 350 ml
Doba přípravy:
asi 30 minut
Přísady:

Broskvový džem:

  • 400 g broskví (oloupaných, odpeckovaných a nakrájených)
  • 100 ml 100% pomerančového džusu
  • 1 balíčku Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr.Oetker

Na malinový džem:

  • 500 g očištěných malin
  • 1 Vanilkového lusku „Bourbon“ Dr.Oetker
  • 1 balíčku Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr.Oetker

Příprava:

  1. Na přípravu broskvového džemu vložíme broskve do hrnce a pomocí ponorného mixéru částečně rozmixujeme. Přidáme džus a 1 balíčku želírovacího cukru a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut. Odebereme případnou pěnu, naplníme sklenice do poloviny džemem a necháme asi 15 minut tuhnout.
  2. Na přípravu malinového džemu vložíme maliny do hrnce a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme dřeň z lusku a 1 balíčku želírovacího cukru a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut. Odebereme případnou pěnu a opatrně nalijeme na broskvový džem. Sklenice uzavřeme víčkem, ale neotáčíme!

TIP: Místo džusu můžeme použít čerstvě vylisovanou šťávu z 11 pomeranče.

Více na OETKER.CZ

Reklama