Obtížnost: jednoduché
Doba přípravy:
asi 40 minut
Vystačí na:
asi 5 sklenic a 350 ml

Přísady:

  • 1 l rybízové šťávy (asi z 1,4 kg červeného rybízu)
  • 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 Dr.Oetker
  • 1,15 kg cukru
  • 2 větvičky čerstvého rozmarýnu


Příprava:

  1. Do velkého hrnce nalijeme rybízovou šťávu a přidáme Gelfix smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, větvičky rozmarýnu a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut.
  2. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného želé. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.
  3. Případnou pěnu odebereme, vyjmeme rozmarýn a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

TIPY:
Pro lehký nádech rozmarýnu povaříme s rozmarýnovými větvičkami jen 1 minutu. Servírujeme k jídlům z divočiny nebo k výrazným sýrům.

Více na OETKER.CZ

Reklama