Náročnost: jednoduché
Doba přípravy:
asi 30 minut
Vystačí na:
asi 4 sklenice a 375 ml

Přísady:

  • 500 g bílé cibule
  • 500 g červené cibule
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 zarovnaná KL soli
  • 1 PL cukru
  • 1 oloupané nastrouhané jablko
  • 150 ml červeného vinného octa
  • 150 ml červeného vína
  • 2 zarovnané KL mletého zázvoru
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 1 balíček Gelfixu Extra 3:1 Dr.Oetker
  • 300 g cukru


Příprava:

  1. Na přípravu omáčky cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibuli, osolíme a opečeme dozlatova. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme nastrouhané jablko a asi 5 minut pod pokličkou podusíme. Přidáme ocet a víno a necháme zredukovat (odpařit). Nakonec přidáme zázvor a česnek.
  2. Obsah balíčku Gelfix smícháme s cukrem a povaříme ještě asi 5 minut.
  3. Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme pečlivě víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Tip: Cibulová omáčka se výborně hodí ke grilovaným masům, paštikám a tvrdým sýrům.

Více na OETKER.CZ

 

Reklama